Ben jij reeds je eigen blog gestart of wil je graag je blog starten, maar heb je geen idee hoe je nu precies websitebezoekers krijgt? Bezoekers op je blog bepalen grotendeels het succes van je blog. Denk bijvoorbeeld aan het krijgen van samenwerkingen en ook werken je verdienmodellen veel beter als je meer bezoekers op je blog hebt. Wil je dus weten hoe je meer bezoekers naar je blog kunt krijgen? Ik vertel mijn manieren.

Voordat ik ga starten hoe je nu precies meer bezoekers naar je blog krijgt, is het belangrijk om te weten wáárom het belangrijk is en waarom je hier elke dag aandacht aan moet besteden.

  • Meer bezoekers leiden tot meer samenwerkingen + hogere verdiensten!
    Als jij graag geld wil gaan verdienen met je blog, dan zul je samenwerkingen met bedrijven kunnen hebben. Hoe hoger jouw unieke bezoekers per maand, hoe hoger het bedrag is dat je kunt vragen voor een samenwerking (lees hier hoe je aan samenwerkingen kunt komen als blogger).
  • Met meerdere bezoekers per maand kun je meer geld verdienen met advertenties
    Advertentie inkomsten zijn een inkomstenbron voor een blogger. Deze advertenties leveren alleen niet zo veel op als jij maar 10 bezoekers per maand hebt. Heb jij meer dan 20.000+ unieke bezoekers per maand op je blog? Dan kan dit wel oplopen tot honderden euro’s per maand.
  • Hogere verdiensten met affiliate marketing
    Hetzelfde geldt voor affiliate marketing. Met affiliate marketing deel jij affiliate links in jouw blog. Hoe meer bezoekers jij maandelijks hebt, hoe hoger de kans is dat jij mooie commissies ontvangt van jouw affiliate links (lees hier hoe affiliate marketing werkt).

Al met al, is het dus aan te raden om te zorgen dat je voldoende bezoekers per maand naar je blog genereert. Benieuwd hoe je dat kunt krijgen? Lees dan snel verder.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

10+ manieren om meer bezoekers naar je blog te krijgen

Er zijn verschillende manieren om meer bezoekers naar je blog te krijgen. In dit artikel deel ik de manieren waarop ik meer bezoekers per maand naar mijn blog krijg. Heb je hulp nodig om het goed te kunnen implementeren? Dan raad ik je mijn Become Financially Free Membership aan. In dit membership leg ik je stap voor stap uit hoe je meer bezoekers krijgt naar je blog (mét how-to video’s waarin ik je laat zien hoe ik al deze stappen implementeer) én hoe je succesvol meer dan 3500+ euro per maand kunt verdienen met je blog.

Manier 1 – Search Engine Optimization (SEO)

De eerste én belangrijkste manier om meer bezoekers naar je blog te krijgen is door SEO. SEO houdt in dat jij hoger kunt scoren in Google. Benieuwd hoe je SEO werkt en hoe je geoptimaliseerde blogs kunt schrijven? Dan raad ik je van harte aan om dit boek Doelgerichte SEO te lezen van Tonny Loorbach. Dit boek hielp mij om binnen 3 maanden van 5.000 unieke bezoekers per maand naar 20.000+ unieke bezoekers per maand te gaan.

Manier 2 – Pinterest

Een tweede manier om meer bezoekers naar je blog te krijgen is met behulp van Pinterest. Pinterest is net zoals Google een groot zoekmachine. Als je een blog hebt geschreven, is het dus aan te raden om hier ook een pin bij toe te voegen. Mijn tip is: maak een bord op Pinterest met de categorie en maak hier net zoals op je website, een soort kennisbank van. Zo heb ik bijvoorbeeld op mijn Pinterest account borden gemaakt met de categorieën van mijn website. Ik heb een bord in Bloggen waarin ik al mijn blogs deel en ook mijn video’s. Hierdoor kunnen mijn bezoekers van Pinterest makkelijk op mijn website komen.

Tip: Wil je graag aan de slag gaan met Pinterest marketing? Dan raad ik je deze Online Pinterest Training van Pincreative aan. Het heeft mijn blog ontzettend geholpen om te groeien door Pinterest!

Manier 3 – YouTube video’s

Nog een zoekmachine platform is YouTube. En hier mag jouw content niet op missen! Net zoals bij Google en Pinterest is YouTube een groot platform waar mensen op zoeken. Deze content is ook voor langere termijn. Dat wil zeggen: als jij een video upload, kan het zijn dat deze na 3 jaar nog steeds heel veel wordt bekeken. Leg dus op het begin vooral de focus op Google, Pinterest en YouTube om meer bezoekers te krijgen naar je website. Deze content heeft een langere levensduur dan bijvoorbeeld social media.

Zet in jouw beschrijvingen van jouw YouTube video’s relevante links naar jouw website. Een gouden tip die ik je wil meegeven: maak video’s van jouw blogs. Heb je bijvoorbeeld een blog geschreven waarin jij 5x tips deelt om te groeien op Instagram? Maak hier dan ook een video van. Deel deze video ook in jouw blog post, want hoe meer content jouw blog bevat, hoe hoger jij scoort in Google. Een win-win dus!

Manier 4 – Gastbloggen

Nog een leuke manier om hoog te scoren in Google is door linkbuilding. En een manier om linkbuilding te krijgen, is door middel van te gastbloggen. Hoe meer jouw website op externe websites wordt vermeld, des te hoger je kunt ranken in Google (meer bezoekers dus!). Zoek dus relevante websites – of forums – waar je eventueel 1 keer per maand een gastblog voor kunt schrijven. In deze gastblogs kun je linken naar je eigen website.

Manier 5 – Instagram

Een andere manier om meer bezoekers naar je website krijgen is middels Instagram. Let op: dit gaat wel over snelle content. Voordat je alleen maar je blog gaat promoten via Instagram (of een ander social media) is het verstandig om eerst de focus te leggen op de eerste drie manieren (Google, Pinterest en YouTube).

Je kunt links delen naar je blogs in je Instagram stories of je kunt een link delen naar je website in jouw Instagram bio. Ik zou het wel aanraden om mooie call to actions te vermelden, zodat jouw volgers ook daadwerkelijk naar jouw website gaan. Deel dus ook relevante blogs waar jouw volgers iets aan kunnen hebben.

Manier 6 – Facebook (advertenties)

Net zoals bij Instagram, kun je jouw blogs ook delen via jouw Facebook pagina. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen om een blog te promoten middels een advertentie om meer bezoekers te krijgen. Het is misschien wel verstandig om de ROI te verhogen door bijvoorbeeld een (betaald) product of dienst te promoten in jouw blog.

Voorbeeld: Ik schrijf een blog over 10+ manieren om meer bezoekers naar je blog te krijgen en in deze blog promoot ik mijn Become Financially Free Membership. Als ik deze blog zou promoten, zou ik er indirect ook geld mee kunnen verdienen. Meer bezoekers komen er naar mijn blog én kunnen wellicht mijn membership kopen. Hierdoor heb ik toch mijn advertentie inkomsten terug kunnen verdienen.

Manier 7 – Google Advertenties (SEA)

Naast SEO heb je ook SEA. SEA staat letterlijk voor het adverteren op Google. Als jij bijvoorbeeld op zoek bent naar iets op Google, zul je zien dat de eerste drie links vaak adverterende links zijn. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om hoog scorende blogs te promoten middels Google Ads. Let hier ook op: het is aan te raden om in deze blog een betaald product of dienst te promoten.

Manier 8 – Interviews (PR)

Naast gastbloggen is er ook een mogelijkheid om te investeren in je PR marketing strategie. Zorg dus dat je bekend wordt in jouw branche! Interviews kunnen je helpen met jouw linkbuilding als jij bijvoorbeeld met verschillende interviews online vermeld staat. Het kan ook helpen om bijvoorbeeld in tijdschriften te komen met een vermelding naar jouw website. Met PR bereik je een veel groter publiek en kun je op de lange termijn ook véél meer verkeer genereren naar jouw blog.

Manier 9 – E-maillijst

Een andere (en populaire!) manier is jouw e-mail lijst. Het is aan te raden om in je blog bijvoorbeeld een gratis e-book aan te bieden waar mensen zich voor moeten inschrijven met hun e-mail adres om het e-book te ontvangen. Of je kunt een call-to-action toevoegen aan jouw blogs om zich in te schrijven op de nieuwsbrief. Een goedgevulde e-mail lijst zorgt ervoor dat je meer bezoekers kunt genereren naar je website.

Als jij elke maand een mail uitzet met jouw nieuwste artikelen, dan is de kans groot dat jouw ‘leads’ op de e-mail lijst weer terugkomen op je blog om jouw nieuwste blogs te lezen. Maak dus gebruik van deze tool! Het is sowieso altijd handig om een loyaal publiek te creëren en ze ergens naartoe te leiden.

Ik gebruik zelf deze e-mail provider om mails te sturen. Het is ook een handige tool om jouw bezoekers uit eindelijk aan te zetten om bijvoorbeeld een aankoop te maken. Wil je weten hoe? In mijn Become Financially Free Membership leg ik je het stap voor stap uit en laat ik je zien hoe je goede mails kunt maken om jouw bezoekers terug te laten keren!

Manier 10 – Facebook groep

Naast een e-mail lijst, kan een Facebook groep ook enorm helpen om meer bezoekers naar je website te genereren. Het idee is hetzelfde als een e-mail lijst: je leidt jouw bezoekers naar een platform waar je ze warm kunt houden en elke maand opnieuw naar jouw blog kunt leiden. Zo heb ik bijvoorbeeld mijn Facebook groep The Future CEO Is Female waarin ik al mijn artikelen, podcast afleveringen en video’s deel. Ik weet dat alle vrouwen in deze Facebook groep geïnteresseerd zijn om hun online bedrijf te starten én te laten groeien, waardoor ik weet dat de links ook veel bezocht worden.

Meer manieren om bezoekers te genereren naar je blog

Wil je graag weten hoe je meer bezoekers naar je blog kunt genereren en ook geld kunt verdienen met je blog? Dan raad ik je echt van harte aan om lid te worden van het Become Financially Free Membership, deze staat boordevol courses over bloggen. Ik leer je hier ook jouw blogs te optimaliseren én voldoende geld te verdienen zodat jij fulltime kunt rondkomen van jouw blog. De cursus is inmiddels al meer dan 300+ keer verkocht en de reacties zijn lovend!

Lees hier een aantal resultaten: