Wil je graag geld verdienen naast je (fulltime) baan, maar wil je niet meer uren werken? Dan is het aan te raden om uit te breiden met online passieve verdienmodellen. In dit artikel deel ik 5 manieren om extra geld te verdienen naast je baan die geheel op passieve basis zijn. Dat betekent dus dat je hier niet (te veel) extra tijd aan kwijt bent. Ook heb je bij deze verdienmodellen geen investeringen of startkapitaal nodig.

Geld verdienen naast je baan

Er zijn gelukkig genoeg manieren om extra inkomen te genereren naast je baan waar je weinig tijd en geen investering voor nodig hebt. In dit artikel deel ik 5 manieren met je. Weet je nog niet welk verdienmodel bij jouw interesses past? Doe dan eerst de quiz!

Manier 1: Verdien commissie middels affiliate marketing

Wanneer is de beste tijd om te starten met affiliate?

Als je mijn eerlijke mening wilt horen: het is altijd de beste tijd om te starten met affiliate marketing! En gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om geld te verdienen met affiliate marketing zonder een bedrijf. Er zijn namelijk verschillende partnerprogramma’s waar geen KvK nummer voor nodig is.

Hoe werkt affiliate marketing?

Affiliate marketing is eigenlijk heel simpel: je meld je aan als affiliate partner bij een bedrijf of een affiliate platform, genereert jouw unieke links (of banners) en deze promoot jij via jouw eigen kanalen. Stel: je meld je aan bij Bol.com partnerprogramma. Je schrijft blogs over 10 beste business boeken van 2022 en linkt de boeken met jouw unieke affiliate link naar het boek op Bol.com. Als iemand dan een aankoop doet via deze link, dan ontvang jij hier commissie over. En dat is dan één van de zoveel manieren hoe jij geld kunt verdienen met affiliate marketing.

Lees hier: Compleet stappenplan om geld te verdienen met affiliate marketing →

Heb geduld

Alvorens je gaat beginnen met het toepassen van affiliate marketing als verdienmodel, wil ik even zeggen: geef het tijd! Het is geen quick-richmethod en je hebt echt wel geduld nodig. Maar geloof me, als je eenmaal alles goed implementeert, zal het op de lange termijn heel veel ka-ching opleveren, zonder dat je er nog iets voor doet op dat moment.


Hoeveel kan affiliate marketing opleveren?

Ik krijg vaak de vraag: kun je rijk worden met affiliate marketing? Dit hangt er vanaf. Als jij bijvoorbeeld dure producten of diensten promoot met een hoge commissie. Denk bijvoorbeeld aan een camera of vakantie van 2.500 euro. Als jij hier 30% commissie over ontvangt, dan verdien jij dus 750 euro!

Als je alleen maar laaggeprijsde producten of diensten promoot, kan het misschien een langere aanloop hebben alvorens je er voldoende geld mee kunt verdienen. Dan wordt het dus wat moeilijker. Wil je er dus ‘rijk’ mee worden? Kies er dan voor duurdere producten.

Manier 2: Start een blog

Met een blog kun je heel veel verdienmodellen toepassen die jou maandelijks passief inkomen kunnen opleveren. Je bent de eerste maanden kwijt aan het maken van content, maar zodra jouw blog goed gevonden wordt op Google, zul je merken dat jouw inkomsten doorlopen, ook als je geen content meer maakt of actief bent.

De verdienmodellen die je kunt toevoegen op een blog:

Lees hier: Stappenplan om maandelijks passief inkomen te genereren met jouw blog →

Manier 3: Verkopen van online producten

Als we het hebben over online producten, denken mensen al snel aan een e-book of een cursus. Dit is gelukkig niet het enige online product dat je kunt aanbieden. Er zijn namelijk nog zo veel meer soorten online producten die jij kunt verkopen! Denk bijvoorbeeld eens aan templates of printables. Online producten zijn makkelijk te verkopen via shops zoals Etsy. Makkelijk te combineren naast jouw baan.

Geen idee welke mogelijkheden er zijn? In deze blog delen we 100+ ideeën voor online producten 

We hebben een quiz samengesteld die jij kunt invullen en direct kunt zien welke online verdienmodellen bij jou passen om passief inkomen mee te genereren. Doe de quiz hier:

Manier 4: Verkopen van kennisproducten

Kennisproducten zijn online producten waarmee je jouw kennis overdraagt. Met kennisproducten kun je jouw bedrijf goed opschalen en hier uiteindelijk passief inkomen mee genereren, mits je marketing er strategisch goed voor staat.

Als we het hebben over online kennisproducten, denken mensen al snel aan een e-book of een cursus. Gelukkig is er een breed scala aan kennisproducten en is de keuze reuze! Als je een ondernemer bent of nog in loondienst werkt, maar een extra verdienmodel wil toevoegen of naast je baan, is het verkopen van een kennisproduct erg interessant.

Bekijk hier alle voorbeelden van kennisproducten:

1. E-book

Middels een e-book kun je gemakkelijk kennis overdragen middels tips of een stappenplan.

2. Audiobooks 

Naast een e-book kun je ook een audiobook verkopen waarin je kennis deelt. 

3. Podcast 

Maak een podcast voor alleen betalende leden die elke week of elke maand toegang hebben tot podcastafleveringen. 

4. Online programma 

Creëer een compleet online programma voor meerdere cursisten. 

5. Guide 

Schrijf een complete guide waarin mensen een doel kunnen bereiken (iets uitgebreider dan een ebook). 

6. Videotrainingen 

Verkoop een reeks videotrainingen via bijvoorbeeld de e-mail.

7. Masterclass 

Maak een Masterclasss en neem deze op. Verkoop deze opname vervolgens online. 

8. Online workshop of training 

Organiseer een online (live) workshop of training. 

9. Cursus 

Maak een complete cursus met videotrainingen en werkboeken. 

10. Membership 

Creëer een e-learning membership waarin mensen lid kunnen worden en toegang krijgen tot jouw kennis en expertise. 

11. Betaalde nieuwsbrief 

Maak en schrijf elke maand een nieuwsbrief met tips en todo’s tegen een kleine vergoeding. 

12. Plan (workouts, social media)

Creëer een complete planner met to-do’s voor workouts en social media. 

13. Video subscription 

Maak een automatisering van video’s met how-to’s en kennis. Mensen kunnen lid worden en ontvangen elke maand (of week) video’s. 

14. YouTube video’s 

Maak een kennisbank met kennisvideo’s op YouTube of andere video’s. 

15. Tutorials 

Maak tutorials op YouTube of verkoop online tutorials. 

16. Online coaching package 

Creëer een online coaching package bundles met bijvoorbeeld video’s, audio’s en templates. 

17. Advice books 

Verkoop complete e-books met advies over bijvoorbeeld over carrière of ondernemerschap.

Kennisproducten passief verkopen

Om jouw kennisproducten passief te verkopen, is het belangrijk dat je de focus legt op long-term content. Denk bijvoorbeeld aan content delen op YouTube, Google en Pinterest. Hier zoeken mensen naar een oplossing voor hun probleem of een vraag op hun antwoord. Als jij hier consistent zichtbaar op bent en goed vindbaar bent met jouw kennisproducten, is de koopintentie hoger dan dat je bijvoorbeeld continu jouw kennisproducten deelt op Instagram of Facebook.

Lees hier een volledig stappenplan om jouw online producten passief te verkopen →

Wil je graag starten met het verkopen van kennisproducten? In het Become Financially Free Membership vind je complete cursussen waarin je stap voor stap leert om je kennisproducten te verkopen. Voor slechts 14,95 euro per maand heb je al toegang tot dit all-in membership.

Manier 5: Een affiliate website

Wat is een affiliate website?

Een affiliate website is een site die als primair doel heeft om omzet te genereren via externe websites. Op een goede affiliate website zie je vaak een combinatie van relevante content en zogeheten affiliate of referral links. Het verdienmodel van een affiliate website is doorgaans het verkrijgen van een commissie op basis van de gefaciliteerde verkopen via de website. Vaak betreft het een percentage van de door de affiliate gegenereerde omzet. Bekende spelers binnen de affiliate marketing zijn Amazon.com en Bol.com. Dit zijn bedrijven die een Partnernetwerk hebben van websitebezitters die traffic naar hun eigen sites genereren door middel van referral links.

Soorten affiliate websites

Er zijn verschillende soorten affiliate websites die je kunt starten:

  • Content websites
  • Review websites
  • Vergelijkingswebsites
  • Webshop

Wil je graag starten met een affiliate website? In het Become Financially Free Membership vind je complete cursussen waarin je stap voor stap leert om je eigen affiliate website te maken. Voor slechts 14,95 euro per maand heb je al toegang tot dit all-in membership.

Meld je aan voor het Become Financially Free Membership →

Direct starten met het creëren van passief inkomen naast je baan?

Wil je nu echt eens aan de slag gaan om succesvol te worden als vrouw en financieel vrij en onafhankelijk te worden?

Meld je dan een voor het Become Financially Free Membership! Je leert hier onder andere:

  • Hoe je je online bedrijf start én laat groeien
  • Hoe je passief inkomen kunt genereren met o.a. affiliate marketing en online producten
  • Marketingstrategieën om je core-offer op de lopende band te verkopen
  • Hoe je klanten loyaliteit opbouwt zodat je doorgroeit naar 10.000+ euro omzet per maand
  • Jaarlijks doorgroeien naar een ton en zelfs een miljoen omzet per jaar

Het Membership is slechts 14,95 euro per maand en geeft je toegang tot alles wat je moet weten over het online ondernemerschap en online geld verdienen. Start hier >>>