Wil je graag een passief inkomen opbouwen? Dan is het wellicht slim om digitale producten te verkopen op Etsy. In dit artikel vind je 51 bestselling printables om te verkopen op Etsy. Printables zijn momenteel erg in en het is een perfect moment om hier jouw voordeel mee te doen! Het verkopen van digitale producten op Etsy is niet alleen leuk, maar het kan je ook helpen om een extra (passieve) cashflow te genereren. En nog een voordeel: je hoeft geen grote following te hebben om een passief inkomen op te bouwen met Etsy! Er zijn namelijk al miljoenen gebruikers die jouw digitale producten kunnen vinden. In dit artikel deel ik de best verkopende printables op Etsy, zodat jij ook succesvol printables kunt verkopen op Etsy.

Printables verkopen op Etsy: 51 bestsellers!

 1. Kalenders
 2. Kleurplaten
 3. Ansicht kaarten
 4. Baby Shower Spelletjes
 5. Halloween Printables
 6. Bookmarks
 7. Bedank kaarten
 8. Stickers
 9. Habit Trackers
 10. Boodschappen lijsten
 11. Letters To Santa
 12. Paint By Numbers
 13. Dag planners
 14. Gift Tags
 15. Paper Dolls
 16. Meal Planners
 17. Bridal Shower Games
 18. Valentine’s Day Printables
 19. Christmas Printables
 20. Budget Planners
 21. Preschool Printables
 22. Wall Art
 23. Weight Loss Trackers
 24. Gift Certificates
 25. Wedding Invitations
 26. Mother Day Printables
 27. Wedding Planners
 28. Scavenger Hunts
 29. Bible Study Printables
 30. Bachelorette Party Games
 31. Motivational Quotes
 32. Father’s Day Cards
 33. Affirmation Cards
 34. Fitness Planners
 35. Chore Charts
 36. Placemats
 37. Party Decorations
 38. Cash Envelope printables
 39. Mindfulness journals
 40. Gratitude Journals
 41. To-Do Lists
 42. Bill Trackers
 43. Cleaning Charts
 44. Pregnancy Announcements
 45. Birth Announcements
 46. Wine Labels
 47. Homeschool Printables
 48. Save The Date Cards
 49. Wedding Decor
 50. Nursery Art
 51. Recipe Cards 

Verkopen op Etsy: is het waard om ermee te beginnen?

Het passieve inkomen dat je kunt verdienen met een Etsy printables-shop is geweldig! Ik denk dat dit een van de beste extra inkomen is die ik tot nu toe heb gezien. Zodra je afdrukbare of digitale downloads hebt gemaakt, is er niet veel extra werk nodig (in tegenstelling tot het verkopen van fysieke producten). Je kunt meer dan 100 exemplaren van jouw ontwerp verkopen zonder verpakking, verzending of bezorging.

Maar wat zijn printables nu eigenlijk? Het lijkt misschien voor de hand liggend, maar printables zijn eigenlijk digitale downloads die je makkelijk kunt uitprinten en vervolgens kunt gebruiken. Mensen houden van printables omdat ze ze kunnen kopen en ze meteen kunnen krijgen.

Printables zijn perfect voor last-minute shoppers, voor mensen met een beperkt budget en voor iedereen die een printer heeft en weet hoe hij deze moet gebruiken!

Wat zijn de meest populaire printables op Etsy?

De meeste Etsy printables-experts zullen je adviseren om je Etsy shop te nichen. Het kan verleidelijk zijn om alles op deze lijst van de 50 best verkochte Etsy printables te maken. Je groeit echt sneller op Etsy (en in omzet) als je je richt op een of twee soorten printables. Je hoeft je natuurlijk niet te focussen op één klein product, maar het kiezen van een specifieke categorie, zoals bruiloften of wanddecoratie, kan echt helpen. Een ander ding om te overwegen om in te nichen zijn seizoensgebonden printables.

Er zijn twee soorten typen printables die je kunt maken:

Seizoensgebonden printables

Deze printables zijn alleen populair in bepaalde seizoenen van het jaar. Maar deze printables kunnen echt voor een omzetpiek zorgen tijdens een bepaald seizoen. Voorbeelden van seizoensgebonden printables zijn kerstkaarten of halloween printables, maar er zijn andere producten die het bijzonder goed doen in bepaalde tijden van het jaar.

Hoewel mensen bijvoorbeeld het hele jaar door budgetplanners kopen, is januari meestal de beste tijd om dit soort printables te verkopen, aangezien iedereen na de vakantie (en het nieuwe jaar) probeert zijn financiën weer op de rails te krijgen.

Hetzelfde geldt voor fitnessplanners en gewoonte-trackers in het algemeen.

Evergreen printables

Aan de andere kant zijn evergreen printables niet seizoensgebonden. Het zijn printables die het hele jaar door kopers aantrekken en die er echt goed voor zijn om ervoor te zorgen dat je Etsy shop geen one hit wonder wordt dat maar een of twee keer per jaar tot leven komt.

Voorbeelden van evergreen printables die je op Etsy kunt verkopen, zijn geboortekaartjes, decoraties voor verjaardagsfeestjes en printables voor thuisonderwijs. Om een ​​Etsy printables shop te creëren die je het hele jaar door geld oplevert, kun je het beste een mix van zowel evergreen als seizoensproducten in je winkel hebben.

Zelfs als je een niche kiest, laten we zeggen bruiloften, kun je binnen die niche nog steeds seizoensproducten maken. Kerstbruiloften zullen waarschijnlijk meer feestelijke uitnodigingen en decor vragen dan bijvoorbeeld je gewone huwelijksuitnodigingen. Dus hoewel het belangrijk is om een ​​niche te kiezen, moet je ook rekening houden met de seizoensgebondenheid van je Etsy printables shop.

Als je deze basis eenmaal goed hebt, is het tijd om te kijken naar de beste producten om te verkopen binnen jouw niche of categorie. Hieronder zullen we elk van de 50 best verkochte Etsy printables per categorie doornemen.

Hoe verkoop je succesvol op Etsy?

Een goede niche en printables verkopen die het goed doen, is niet de enige succesformule. Je moet namelijk ook rekening houden met:

 • Het creëren van mooie en aantrekkelijke mock-ups
 • Zoekwoordenonderzoek doen

In mijn e-book The Ultimate Guide om digitale producten te verkopen op Etsy vertel ik je stap voor stap hoe je minimaal 3000+ euro per maand kunt verdienen met jouw Etsy shop.