Wil je graag een blog starten of heb je al een blog maar wil je er graag geld mee verdienen? I bet you do! Met een blog kun je makkelijk passief inkomen genereren én schrijven over de onderwerpen die jij leuk vindt. Als je de juiste verdienmodellen op de juiste manier al aan het begin toevoegt van je blog journey, kan het zijn dat je snel geld ermee gaat verdienen. In deze blog vertel ik je 5x manieren om geld te verdienen met bloggen

Geld verdienen met bloggen verdienmodellen

Inkomsten genereren met CPC of CPM advertenties

Een van de meest voorkomende manieren waarop bloggers geld verdienen, is door advertenties op hun site te plaatsen. Er zijn twee soorten advertenties:

  • CPC/PPC Ads: Cost-per-click-advertenties (ook wel pay-per-click genoemd) zijn meestal banners die je in jouw artikelen of zijbalk plaatst. Elke keer dat een lezer op de advertentie klikt, wordt je voor die klik betaald.
  • CPM Ads: CPM-advertenties, of ‘kosten per 1.000 vertoningen’, zijn advertenties die jou een vast bedrag betalen op basis van het aantal mensen dat jouw advertentie bekijkt.

Misschien wel het populairste netwerk voor het plaatsen van dit soort advertenties is Google AdSense. Met dit programma hoef je niet direct in contact te staan ​​met adverteerders; je plaatst eenvoudig de banner op jouw site, Google kiest advertenties die relevant zijn voor jouw artikelen en jouw bezoekers klikken op de advertenties. Er zijn talloze vergelijkbare programma’s beschikbaar, zoals Chitika, Infolinks en AdThrive.

Benieuwd hoe je advertenties slim op jouw website kunt plaatsen en er ook minimaal 2000+ euro per maand mee kunt verdienen? Word lid van mijn membership Become Financially Free Membership voor slechts 14,95 euro per maand!

Samenwerkingen met merken

Werken met advertentienetwerken is niet de enige optie als het gaat om het verkopen van advertenties. Als je genoeg verkeer genereert, kunnen adverteerders rechtstreeks naar jou toe komen en jou vragen hun advertentie op jouw site te plaatsen. Je kunt ook zelf contact opnemen met adverteerders. Het grootste verschil met de bovengenoemde optie is dat er geen tussenpersoon is en daardoor dus je eigen advertentietarieven kunt instellen.

Het verkopen van privéadvertenties kan de vorm hebben van banners, knoppen of links. Je kunt zelfs geld verdienen door gesponsorde berichten te schrijven waarin je schrijft over een bepaald product en/of dienst of een recensie geeft over het product of de dienst van een adverteerder. Een andere optie is om een ​artikel te schrijven, waarin je over elk onderwerp kunt schrijven, maar de adverteerder betaalt voor een vermelding ‘mede mogelijk gemaakt door’ in het artikel. In mijn membership Become Financially Free Membership leg ik je uit hoe je aan samenwerkingen kunt komen met partners en geld kunt verdienen met campagnes.

De manieren waarop je hiermee geld verdient, kunnen verschillen. Je kunt bijvoorbeeld een eenmalige vergoeding vragen voor een link in een bericht. Als je banneradvertenties host, breng je mogelijk maandelijks kosten in rekening bij jouw partner.

Bonustip: om jouw inkomen te verhogen, kun je er ook voor kiezen om advertenties te verkopen in jouw e-mailnieuwsbrieven, podcasts en video’s.

Affiliate links toevoegen aan je artikelen

Affiliate marketing is ook een geweldige tool om geld te verdienen met je blog. Zo werkt affiliate marketing:

  1. Een adverteerder heeft een product dat ze wil verkopen. Ze stemt ermee in om jou een commissie te geven voor elke verkoop als de koper van jouw site komt.
  2. Ze geeft je een unieke link die je partnercode bijhoudt. Op die manier weet ze wanneer een koper jouw link heeft gebruikt om een ​​aankoop te doen.
  3. Je plaatst uw affiliate-link op jouw site. Je kunt dit rechtstreeks in een artikel doen of via banneradvertenties. Als een bezoeker op jouw unieke link klikt en het product koopt dat jij hebt aanbevolen, verdien je een percentage van wat zij heeft gekocht.

Je kunt partnermarketing gebruiken via advertentienetwerken zoals Bol.com Partnerprogramma, of je kunt particuliere partnerschappen aangaan met adverteerders en bedrijven met een partnerprogramma.

Met affiliate marketing kun je passief geld verdienen met je blog, dus vergeet dit verdienmodel zeker niet toe te voegen. Het is belangrijk dat je wéét hoe je succesvol affiliate implementeert in je blog om hier ook daadwerkelijk geld mee te verdienen. In mijn membership Become Financially Free Membership laat ik je zien hoe ik meer dan 600 euro per maand verdien door het op de juiste manier toe te voegen.

Verkoop digitale producten

Als je liever geen reclame maakt voor de producten van anderen op jouw site, of als je op zoek bent naar een andere inkomstenstroom, overweeg dan om digitale producten te verkopen. Dit kunnen zaken zijn als:

  • eBooks
  • Online cursussen/workshops
  • Afbeeldingen, video of muziek dat mensen kunnen gebruiken voor hun eigen content
  • Apps, plugins, of thema’s

Onthoud dat als je een van deze diensten kiest, je deze relevant en nuttig maakt voor jouw bezoekers. Veel bloggers maken de fout om aan te nemen dat ze een product ontwikkelen dat hun bezoekers nodig hebben; luister eerst naar jouw bezoekers en maak vervolgens een digitaal product dat aan hun behoeften voldoet.

Verkoop Memberships

Een andere optie om geld te verdienen is om lidmaatschappen te verkopen in jouw website. Een carrièreblog kan bijvoorbeeld 10 euro per maand in rekening brengen voor gebruikers om toegang te krijgen tot hun vacaturesite. Een startende zakelijke blog kan lidmaatschappen verkopen aan hun forums waar mensen persoonlijk advies over hun bedrijf kunnen krijgen.

Het geheim hier is dat jouw exclusieve lidmaatschap waardevoller moet zijn dan iets dat jouw bezoekers ergens anders gratis kunnen vinden, dus zorg ervoor dat je iets van waarde ontwikkelt en de prijs waard is.