Als jij een Etsy shop wil starten, is het natuurlijk wel slim om van te voren een onderzoek te doen naar welke digitale producten goed verkopen op Etsy. Je kunt dit onderzoek op verschillende manieren doen. Je kunt bijvoorbeeld op Etsy kijken naar welke topverkopers er zijn. Welke producten verkopen zij, hoe heb zij hun shop ingericht? Kortom: wat zie je? Dit kan je enorm helpen om jouw shop ook goed aan te pakken vanaf de start. Daarnaast kun je eRank gebruiken om te onderzoeken naar welke producten er veel wordt gezocht, maar waar weinig concurrentie op zit. Hier kun jij op inspringen.

Hieronder geef ik alvast 5 digitale producten die goed verkopen op Etsy:

1. Notion templates

Notion, de alles-in-één werkruimte voor het organiseren van projecten en het samenwerken met teams, is de laatste tijd enorm populair geworden. En wat hebben mensen nodig als ze beginnen met Notion? Templates! Van agenda-indelingen tot contentplanningen, de mogelijkheden zijn eindeloos. Verkoop je expertise door aantrekkelijke en functionele Notion-templates te maken die anderen helpen hun leven en werk te organiseren. Een grote favoriet? Een creatieve bullet journal-template voor Notion, waarmee je jouw dagelijkse taken en doelen kunt bijhouden op een digitale manier.

Niet iedereen kan overweg met Notion en daarom leggen veel mensen met liefde een paar tientjes neer voor een goede template. Vind je het zelf ook lastig om zo’n template te maken? In de PLR Library vind je notion templates die je kunt downloaden en aanpassen. Easy peasy!

2. Games verkopen goed op Etsy

Of het nu gaat om een gezellige familiereünie, een feestje met vrienden of een andere bijeenkomst, games zijn altijd een hit. Thema-gerichte spellen zoals kerst- of paasthema’s zijn heel erg gewild, maar ook spellen voor babyshowers die zorgen voor een onvergetelijke dag. Creëer je eigen game óf download toffe games uit de PLR Library. Op die manier kun je binnen zeer korte tijd heel veel games online zetten in jouw Etsy shop.

PLR

3. Uitnodigingen

Het plannen van een speciaal evenement begint met een toffe uitnodiging. Of het nu gaat om een verjaardagsfeestje, een bruiloft of een zakelijke bijeenkomst, voor al deze evenementen worden uitnodigingen verstuurd. Personaliseerbare sjablonen maken het mogelijk om een uitnodiging te creëren die perfect past bij de sfeer en het thema van je evenement. En daarom zijn ze zo populair op Etsy. Ze zijn een stuk goedkoper dan wanneer mensen ze in de winkel moeten kopen en daarnaast kun je deze personaliseren en die kant en klare uit de winkel niet.

4. E-book templates

Er zijn veel mensen die een passie hebben voor schrijven en hun kennis graag willen delen in een e-book, maar die geen design skills hebben. Deze mensen gaan dus online zoeken naar een oplossing. Jij kunt inspringen op deze behoefte door kant en klare e-book templates te verkopen in jouw Etsy shop.

Ook hier geldt weer: deze kun je als PLR product downloaden in de PLR Library, zodat je zelf ook niet úren hoeft te designen. Na het downloaden van deze templates kun je ze aanpassen in Canva. Je kunt bijvoorbeeld de afbeeldingen, kleuren en lettertype veranderen. Als je dit hebt gedaan, kun je ze in jouw Etsy shop zetten.

5. WordPress thema’s

Als jij een bedrijf hebt, kom je er niet meer mee weg als je geen website hebt. En wat maakt een website helemaal af? Het juiste thema! Of het nu gaat om een blog, een portfolio of een online shop, WordPress-thema’s zijn hier een essentieel onderdeel van. Door mooie, maar functionele thema’s te ontwerpen en deze in jouw shop aan te bieden, kun je heel wat ondernemers blij maken. Niet iedereen heeft deze skills namelijk. En ondernemers willen vaak een unieke website en niet een gratis thema die ze kunnen kiezen in WordPress.  

Hoe werkt verkopen op Etsy?

Als je succesvol wilt verkopen op Etsy, is het belangrijk dat je shop gevonden wordt. Gebruik de juiste keywords en maak mooie afbeeldingen van jouw producten. Op die manier is je shop aantrekkelijk voor nieuwe klanten. Wil je hier meer over leren? Volg dan de Etsy Academy, zodat je een mooi inkomen kunt opbouwen met Etsy.

etsy academy