Wil je graag passief inkomen genereren met jouw website? Dan is het wellicht handig om advertenties toe te voegen aan jouw website. Je kunt namelijk heel makkelijk geld verdienen met advertenties op jouw website, je moet alleen wel weten hoe je deze advertenties kunt toevoegen en wanneer het interessant is voor je. Blog je regelmatig voor je website? Dan kunnen advertenties als een passief verdienmodel toegevoegd worden. In dit artikel leer je stap voor stap hoe je dat doet.

Compleet stappenplan geld verdienen met advertenties

Voordat we starten met het compleet stappenplan, is het noodzakelijk om een Google Adsense account aan te maken. Via dit account ga je namelijk jouw advertenties aanmaken, die je vervolgens kunt toevoegen op jouw website. Er zijn verschillende soorten advertenties die je hier kunt aanmaken.

Stap 1 – Koppel Google Adsense met jouw website

Voordat je advertenties kunt weergeven op jouw website, is het noodzakelijk dat jouw website is gekoppeld via Google Adsense. Dit doe je door je in te loggen bij Google Adsense en links in het menubalk op Sites te klikken. Vervolgens druk je op de knop Site toevoegen. Hier vul je jouw URL in van jouw website waar je de advertenties op wilt weergeven. Volg de stappen die hierin staan weergegeven. Bij het succesvol doorlopen van de stappen, is jouw website officieel gekoppeld aan Google Adsense.

Heb je nog geen website? Registreer hier direct jouw domeinnaam! →

Stap 2 – Zorg voor een juiste type website voor Google Adsense

Voordat we starten met de advertenties toe te voegen op de website, is het belangrijk dat je de juiste type website voor Google Adsense hebt.

Bepaalde typen sites presteren beter dan anderen als het gaat om het geld verdienen met advertenties. De belangrijkste twee factoren voor een goede website zijn: goede content en veel verkeer. Er bestaan twee soorten content.

 1. Content die elke dag nieuwe mensen naar jouw website trekt
 2. Content die bezoekers elke dag terug laat komen

Het beste is om een goede balans te hebben tussen de twee soorten content. Op deze manier haal je doorlopend nieuw verkeer binnen en zorgt het ervoor dat een aanzienlijk deel van de nieuwe gebruikers trouwe bezoekers wordt.

Sites die perfect zijn voor content die nieuwe en terugkerende bezoekers aantrekt, zijn onder andere de volgende

 •  Blogsites
 •  Nieuwssites
 •  Forums en discussiesites

Hoewel dit niet de enige typen sites zijn die je kunt maken, zijn dit de beste sites om te optimaliseren met goede content, te promoten en een indeling te geven die goed werkt voor zowel contentweergave als het genereren van klikken op Google AdSense-advertenties.

Stap 3 – Maak verschillende type advertentieblokken aan

Verschillende bedrijven gebruiken verschillende typen advertentiestijlen als ze hun advertentie aan de adverteerderskant maken, in Google Ads. Ze kunnen eenvoudige tekstgebaseerde advertenties, beeldadvertenties en videoadvertenties maken.

Omdat adverteerders advertenties in verschillende indelingen kunnen maken, moet je jouw doelgroep de kans geven om in contact te komen met de adverteerders die het relevantst voor ze zijn. Je kunt dit doen door verschillende typen advertentieblokken in jouw site te integreren.

Houd rekening met de gebruikerservaring als je kiest welk type advertenties u gebruikt en waar u ze plaatst. Er moet altijd meer content dan advertenties op uw pagina worden weergegeven. Gebruik Google Analytics om het aantal, de plaatsing en de stijl van advertenties op je site te testen om te zien wat het beste werkt voor uw site en bezoekers.

Je kunt gemakkelijk advertenties aanmaken door je in te loggen op jouw Google Adsense account en te klikken op Advertenties. Vervolgens klik je op Op advertentieblok. Hier zie je een overzicht van de volgende advertentieblokken:

 • Display-advertenties
 • In-feed advertenties
 • In-article advertenties
 • Multiplex-advertenties

Als je een advertentieblok gaat toevoegen in jouw blogs, is het handig om een In-article advertentie te kiezen. Vervolgens krijg je een overzicht van een voorbeeld advertentie. In rechterkant zie je Advertentiebloknaam* staan. Geef jouw advertentie een naam. Dit kan bijvoorbeeld zijn: In-article advertentie #1. Je kunt de stijl van jouw advertentieblok ook aanpassen. Zo kun je bijvoorbeeld het lettertype aanpassen. Als je dat gedaan hebt, klik je op Opslaan en code ophalen. Vervolgens verschijnt er een code.

Stap 4 – Voeg de code toe op jouw website

Nu is het belangrijk om de code toe te voegen in blogs. Let op: je hebt nu een advertentieblok aangemaakt, dit is dezelfde advertentie. Als je een lange blog hebt en meerdere advertentieblokken gaat plaatsen, is het aan te raden om meerdere advertentieblokken aan te maken, zodat er niet steeds dezelfde advertentie wordt weergegeven.

Om de code succesvol toe te voegen in jouw blog, is het belangrijk om in jouw WordPress website een HTML code toe te voegen. Zodra je een blog schrijft, klik je op de + en voeg je een nieuw element toe, namelijk Eigen HTML. In dit element plak je de code die je hebt opgehaald in jouw Google Adsense account. Wil je dus meerdere codes toevoegen? Maak dan een nieuw advertentieblok aan en geef deze de naam In-article advertentie #2 enzovoort.

Stap 5 – Genereer inkomsten met Google Adsense

Als je in elke blog advertentieblokken hebt toegevoegd, dan is het tijd om inkomsten te genereren via Google Adsense. De inkomsten zijn erg afhankelijk van de weergaves en klikken van de advertenties. Maar dit kan wel oplopen tot honderden euro’s extra per maand, waar je verder niet meer voor hoeft te doen.

Heb je ook een YouTube account? Dan is het handig om jouw Google Adsense account hieraan te koppelen. Dit kun je gemakkelijk doen via de Instellingen van jouw YouTube kanaal. Door deze koppeling worden er advertenties in jouw YouTube video’s weergegeven, waardoor je ook extra inkomsten kunt genereren met Google Adsense.

Direct starten met meerdere passieve inkomsten?

Wil je nu echt eens aan de slag gaan om succesvol te worden als vrouw en financieel vrij en onafhankelijk te worden?

Meld je dan een voor het Become Financially Free Membership! Je leert hier onder andere:

 • Hoe je je online bedrijf start én laat groeien
 • Hoe je passief inkomen kunt genereren met o.a. affiliate marketing en online producten
 • Marketingstrategieën om je core-offer op de lopende band te verkopen
 • Hoe je klanten loyaliteit opbouwt zodat je doorgroeit naar 10.000+ euro omzet per maand
 • Jaarlijks doorgroeien naar een ton en zelfs een miljoen omzet per jaar

Het Membership is slechts 14,95 euro per maand en geeft je toegang tot alles wat je moet weten over het online ondernemerschap en online geld verdienen. Start hier >>>