Wil je graag weten hoe je meer geld kunt verdienen met jouw blog? Dan is affiliate marketing een mooi verdienmodel. Heel veel bloggers weten helaas niet hoe dit verdienmodel werkt, waardoor ze veel geld laten liggen. In dit artikel deel ik een compleet stappenplan hoe jij kunt starten met geld verdienen met affiliate marketing als blogger.

Wat is affiliate marketing?

Voordat we starten met het stappenplan hóe je geld kunt verdienen met affiliate marketing, is het belangrijk om eerst te weten wat affiliate marketing nu precies inhoudt.

Met affiliate marketing promoot jij als het ware producten en/of diensten van anderen en ontvang jij een commissie als iemand een aankoop heeft gedaan via jou.

Als je gaat starten met affiliate marketing, zul je je eerst moeten aanmelden bij verschillende partners (bedrijven) wiens producten en/of diensten jij kan gaan promoten. Zij voorzien jou van een unieke link (of banner). Zodra iemand het product of dienst koopt via jouw unieke link, ontvang jij hier een commissie over. Hoe hoog deze commissie is, verschilt per bedrijf. Een van de bekendste affiliate partnerprogramma’s is Bol.com. Als je je hierop hebt aangemeld, kun jij álle producten promoten van Bol.com (en dat zijn er héél véél!) en hiermee verdienen.

Nog een aantal grote affiliate partnerprogramma’s zijn:

Hoe kun je geld verdienen met affiliate marketing als blogger?

Zoals ik al vertelde, kun je dus commissies ontvangen door het promoten van producten of diensten. Het is alleen wel belangrijk om te weten hóe je deze producten of diensten nu succesvol promoot, zodat jouw bezoekers ook daadwerkelijk een aankoop doen via jouw unieke link.

In dit artikel deel ik een stappenplan met je, zodat je succesvol geld kan verdienen met affiliate marketing met behulp van bloggen.

Stap 1 – Meld je aan bij een affiliate marketing programma als blogger

De eerste stap om überhaupt geld te kunnen verdienen met affiliate marketing, is om je eerst aan te melden bij een partnerprogramma. Blog jij vaak over fashion? Dan kan je eens kijken bij jouw favoriete webshop om te kijken of zij een affiliate partnerprogramma hebben. Dit staat meestal onderaan in de website bij de footer (menubalk onderin een website) of je kunt hiernaar Googlen, bijvoorbeeld: ZARA affiliate programma. Vaak staat de link om je aan te melden voor het partnerprogramma helemaal bovenaan in Google (scheelt je ook weer een hoop zoekwerk op de website).

Op deze manier kun je je aanmelden bij verschillende bedrijven. Het kan soms even duren voordat je wordt goedgekeurd. Houd hier dus ook even rekening mee. Uit eigen ervaring heb ik gemerkt dat dit best snel kan gaan, maar wacht dus eerst met blogs schrijven voordat je bent goedgekeurd. Als je namelijk pas later de links gaat toevoegen in je blogs, kun je al wat potentiële kopers mislopen.

Stap 2 – Selecteer producten en/of diensten

Maak een selectie van producten of diensten die jij wilt gaan promoten, op basis hiervan kun jij je content afstemmen. Mijn advies is om eerst te zoeken naar producten alvorens je gaat starten met het schrijven van een blog. Een selectie van producten of diensten kan jou namelijk ook alweer ideeën geven om over te bloggen.

Voorbeeld: Zie je op Bol.com veel moederdagcadeaus voorbij komen? Maak hier een selectie van en ga hier je blog op afstemmen.

Mijn grootste tip is om te kiezen voor producten of diensten met een hoge commissie. Denk bijvoorbeeld aan het promoten van grote reizen of cursussen (997+ euro). Zo heb ik bijvoorbeeld een affiliate partnerprogramma voor mijn cursussen en kun je makkelijk 400 euro verdienen bij het verkopen van één cursus.

Stap 3 – Schrijf een blog

Nu is het tijd om te starten met het schrijven van een blog. Probeer de blogs die je gaat schrijven ook zo krachtig mogelijk te maken, zodat jouw bezoekers overgaan tot aankoop. Deze blogs zijn vaak informatief, maar zetten ook aan tot aankoop. Voorbeelden van blogideeën die hoog scoren met affiliate marketing:

  • De 10 beste zonnebrillen
  • 5 meest kindvriendelijke hotels in Gran Canaria
  • 7x mooiste moederdagcadeaus

In je blog wil je meerdere opties bieden. Al deze opties kunnen voorzien zijn van affiliate links (aanrader). Je geeft in deze blogs informatie en inspiratie aan jouw bezoeker.

Stap 4 – Optimaliseer je blog

Het is natuurlijk wel belangrijk dat je blog gevonden wordt, anders leveren je affiliate links niet zo veel op. Om je blogs goed te optimaliseren kun je kiezen voor de plugin Yoast (of scoor dit boek van Tonny Loorbach waarin hij stap voor stap vertelt hoe je op nummer 1 komt in Google).

Wil je graag weten hoe je money-making blogs schrijft waardoor je minimaal 3000 euro per maand kunt verdienen met affiliate marketing? Word dan lid van mijn Become Financially Free Membership >>>

Stap 5 – Voeg kortingscodes toe

Om je affiliate links te versterken, is het aan te raden om ook aandacht te besteden aan je marketing in je blogs. Je wilt namelijk je bezoekers aanzetten om over te gaan tot aankoop via jouw unieke link. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je met een unieke link korting kunt verstrekken. Kaart dit ook aan in je blog! Zet er bijvoorbeeld een link bij dat als ze via deze link product X kopen of dienst X afnemen ze X% korting ontvangen.

Hierdoor creëer je een soort urgentie bij jouw bezoekers: ze hebben immers een kortingscode te pakken en het is nergens anders goedkoper!

Stap 6 – Vergeet je mailinglijst niet

Als blogger bouw je vaak een mailinglijst op. Vergeet deze niet mee te nemen. Deel ook affiliate links in een e-mail. Ik ben bijvoorbeeld geabonneerd op verschillende online platformen en daar ontvang ik regelmatig mails van. Ze laten mij weten wanneer Centerparcs of andere hotels kortingseizoenen hebben. Ze lichtten een aantal Centerparcs parken of hotels uit en zetten een knop erbij met een kortingscode.

Als iemand – ik in dat geval – zal boeken bij één van de hotels of een Centerparcs park, dan ontvangen zij hierover een commissie (en zoals ik al zei: die commissies zijn vaak hoog met vakanties). Zorg dus dat je je e-mail lijst ook betrekt bij jouw affiliate marketing verdienmodel.

Wil je meer geld verdienen met jouw blog?

Wil jij graag weten hoe je meer geld kunt verdienen met je blog? Volg dan de cursussen over bloggen in het Become Financially Free Membership waarin ik je alle strategieën en how-to’s vertel hoe jij minimaal 3000+ euro kunt verdienen met je blog per maand.

Al meer dan 1500+ leden zitten in het Membership en verdienen al succesvol passief inkomen met o.a. hun blog!

Meld je vandaag nog aan voor slechts 14,95 euro per maand >>>