Wil jij graag leren geld verdienen met affiliate marketing? Dat is heel slim. Affiliate marketing is namelijk een slim verdienmodel voor zowel naast je baan als in je bedrijf te integreren. Het kost weinig tijd en kan je veel passief inkomen opleveren per maand, mits je het goed en strategisch aanpakt. In dit artikel delen we een compleet stappenplan om geld te verdienen met affiliate marketing.

Wat is affiliate marketing?

Voordat we starten met hoe je nu succesvol geld kunt verdienen met affiliate marketing, is het belangrijk om te weten wat het precies is en hoe het werkt. Affiliate marketing is simpelweg een marketingtool van bedrijven om hun producten of diensten te promoten tegen een commissie. Jij meld je aan als affiliate partner bij een bedrijf en krijgt toegang tot een platform waar promotiemateriaal beschikbaar is.

Denk bijvoorbeeld aan een unieke affiliatelink gekoppeld aan jouw profiel en/of een banner die jij gemakkelijk op jouw website kunt plaatsen. Het is eigenlijk een soort adverteren van bedrijven, alleen is dit een no cure, no pay-vorm. Als jij niets verkoopt via jouw unieke affiliate link, ontvang je ook geen commissie. Voor bedrijven is dit meer safe en beter te tracken dan bijvoorbeeld advertentiecampagnes op te stellen.

Als jij als affiliate partner jouw unieke affiliate link deelt via verschillende kanalen en mensen kopen via jouw link (of banner), dan ontvang jij hier een commissie over.

Wat zijn de voordelen?

Affiliate marketing kent vele voordelen. Zo heb jij als affiliate partner, verder geen verantwoordelijkheden over het leveren van de diensten of producten. Het enige wat jij hoeft te doen is een product of dienst te promoten of aan te bevelen, als deze wordt gekocht, ontvang jij hier geld over. Is er iets mis met het product of de dienst? Bijvoorbeeld een slechte levering of voldoet het product of dienst niet naar de verwachting? Dan word jij niet aansprakelijk gesteld, maar het bedrijf waar ze de aankoop hebben gedaan.

Hierdoor loop jij als affiliate partner geen risico of heb jij verder geen verplichtingen. Daarom is affiliate marketing een vorm van passief inkomen: je hoeft verder niets meer te doen na een aankoop van een product of dienst.Wat zijn de nadelen?

Natuurlijk kent affiliate marketing ook wel nadelen. Zo moet je natuurlijk wel actief jouw affiliate links of banners promoten om commissies te ontvangen. Veel ondernemers of influencers zetten social media in om hun affiliate links te promoten. Dit is natuurlijk een mooie manier om directe sales te genereren, maar het is niet erg duurzaam. Een (Instagram) story verdwijnt namelijk alweer na 24 uur en in een Instagram post kun je geen link delen.

Daarom raad ik het altijd aan om eerst te investeren in blogs of (YouTube) video’s om hier jouw affiliate links in te promoten. Dit is namelijk veel duurzamer en content wordt nog langer gevonden, waardoor het extra commissie kan opleveren. Een nadeel is wel vaak dat er dus wat werk in zit om goede, kwalitatieve én geoptimaliseerde content te creëren. Anders loop je de kans om niks te verdienen met affiliate marketing.

Stappenplan succesvol online geld verdienen met affiliate marketing

Om succesvol geld te verdienen en passief inkomen te creëren met affiliate marketing, is het belangrijk om aan bepaalde stappen te voldoen. In deze blog neem ik je mee in een volledig stappenplan. Echter kom je er niet alleen met een stappenplan, maar is het ook belangrijk om actie te ondernemen.

Wil je graag meteen starten om succesvol geld te verdienen met affiliate marketing? Dan raad ik je sowieso aan om je aan te melden voor het Become Financially Free Membership. Voor slechts 14,95 euro per maand heb jij toegang tot een compleet all-in platform waarin je strategisch leert om passief inkomen te genereren, inclusief met affiliate marketing. Momenteel zitten er al 1500+ vrouwen in en de succesverhalen stromen binnen. Probeer het zelf!

Stap 1 – Meld je aan bij affiliate partnerprogramma’s

Om geld te kunnen verdienen met affiliate marketing, is het belangrijk om eerst aan te melden bij verschillende partnerprogramma’s. Bekende affiliate partnerprogramma’s zijn:

Je kunt natuurlijk ook onderzoek doen of er partnerprogramma’s zijn bij de bedrijven waar jij veel van gebruik maakt. Vaak kun je het ook even Googlen. Bijvoorbeeld ”Bedrijfsnaam affiliate”, dan kom je vaak terecht op een pagina waar jij je kunt aanmelden als affiliate partner. Veel bedrijven hebben tegenwoordig een affiliate partnerprogramma!

Stap 2 – Verzamel relevante links

Het heeft geen zin om je bij élk platform aan te melden, als dit niet relevant is voor jouw bedrijf of doelgroep. Ben jij bijvoorbeeld een ondernemer in de fitnessbranche? Dan is jouw doelgroep vooral benieuwd naar welke voeding jij eet of welke attributen jij gebruikt voor jouw work-outs. Affiliate links delen van een mooie vaas die je al jaren hebt, zal dus minder verkocht worden dan bijvoorbeeld het yogamatje waar je al jouw work-outs op doet. Zorg dus dat je relevante links deelt!

In het Become Financially Free Membership deel ik nog meer tips hoe je ervoor zorgt dat meer mensen via jouw affiliate link een aankoop doen.

Stap 3 – Gebruik zowel long-term als short-term content

Om passief inkomen te creëren met affiliate marketing, is het belangrijk dat je eerst de focus legt op long-term content. Denk bijvoorbeeld aan Google (blogs), YouTube (video’s) of Pinterest (pins). Middels deze contentstrategie zorg je ervoor dat jouw content nog lang gevonden wordt door jouw publiek. Of je nu één jaar geleden of vijf jaar geleden een blog geschreven hebt inclusief affiliate links, de kans is groot dat deze nog steeds gevonden worden – mits ze goed zijn geoptimaliseerd – en je commissie ontvangt van jouw affiliate links.

Lees hier: Passief inkomen genereren met een blog →

Verder zorgt short-term content (Instagram, Facebook en LinkedIn) voor een hoge conversie in een korte tijd. Deel jij bijvoorbeeld veel stories over een bepaald product of dienst? Dan is de kans groot dat mensen direct via de linksticker een aankoop doen (anders is de links weg na 24 uur). Maak dus een combinatie van zowel long- als short term content en kijk vooral naar je doelen. Als je dus wilt dat het affiliate marketing jou op de lange termijn passief inkomen oplevert, dan zou ik eerst starten met long-term content zoals blogs en video’s.

Stap 4 – Bouw een kennisbank

Het is aan te raden om een kennisbank te bouwen om jouw affiliate links in te kunnen promoten. Promoot je bijvoorbeeld veel boeken? Creëer dan een kennisbank rondom boeken en deel hier relevante links in. Denk bijvoorbeeld aan blogs zoals:

  • 5x beste businessboeken
  • Boeken die je moet lezen als je gaat reizen
  • Déze boeken helpen je bij het opvoeden

Door een kennisbank te creëren, gaat Google ook jouw genre herkennen. Hierdoor trek je een publiek aan die ook daadwerkelijk op zoek is naar inspiratie en antwoorden. Meld je bijvoorbeeld aan bij Bol.com en zorg dus dat je de boeken die je aanraadt, vervangt met een affiliatelink naar het boek.

Het is belangrijk dat je vooraf weet waar jouw publiek naar op zoek is en hierop in te spelen. In het Become Financially Free Membership geef ik nog onwijs veel tips hoe je ervoor zorgt dat je ook daadwerkelijk commissies ontvangt met jouw affiliate links. Ik geef hier ook tips in hoe je bijvoorbeeld als ondernemer zónder social media geld kunt verdienen met affiliate marketing. En geloof me: hier laten heel veel mensen (ondernemers) geld liggen.

Direct starten met passief inkomen genereren met affiliate marketing?

Wil je nu echt eens aan de slag gaan om succesvol te worden als vrouw en financieel vrij en onafhankelijk te worden?

Meld je dan een voor het Become Financially Free Membership! Je leert hier onder andere:

  • Hoe je je online bedrijf start én laat groeien
  • Hoe je passief inkomen kunt genereren met o.a. affiliate marketing en online producten
  • Marketingstrategieën om je core-offer op de lopende band te verkopen
  • Hoe je klanten loyaliteit opbouwt zodat je doorgroeit naar 10.000+ euro omzet per maand
  • Jaarlijks doorgroeien naar een ton en zelfs een miljoen omzet per jaar

Het Membership is slechts 14,95 euro per maand en geeft je toegang tot alles wat je moet weten over het online ondernemerschap en online geld verdienen. Start hier >>>