Wil jij graag geld verdienen met jouw e-book, maar weet je simpelweg niet waar je moet beginnen? Misschien heb je nog geen e-book en weet je ook niet waar je een e-book over moet schrijven. Of je hebt al een e-book, maar deze levert nog geen dikke vetpot op per maand. Het maakt niet uit in welke fase je zit: in dit artikel delen we een compleet stappenplan waarin je leert om minimaal 3000 euro passief inkomen te genereren met jouw e-book(s) per maand.

Compleet stappenplan: geld verdienen met jouw e-book

Wat is een e-book?

Een e-book is letterlijk een digitaal boek. Je ontvangt deze vaak in je mail en kun je lezen via jouw tablet, iPhone, computer of elk ander device. E-books zijn de afgelopen jaren onwijs populair geworden. Je ziet de ene naar het andere e-book voorbij komen. Zelfs fysieke boeken worden nu ook digitaal aangeboden als e-book. Tegenwoordig is een e-book ook een nieuw verdienmodel geworden voor veel (online) ondernemers.

Het is een makkelijk product dat snel te maken is en waar klanten al snel mee geholpen kunnen worden. Het product is namelijk ontzettend schaalbaar én passief: na het maken van een e-book is het enige nog een salespage en e-mail automatisering nodig. Zodra de klant een e-book afrekent, gaat alles vanzelf! Jij als ondernemer hebt verder geen onkosten of omkijken naar het product. Je hoeft niets in te pakken of te verzenden en jouw klant heeft het ebook al snel in de mail. En dat is precies ook wat mensen willen in deze tijd: snel en makkelijk. Een e-book voldoet dus helemaal aan deze eisen én levert ook nog eens passief inkomen op.

Waarom een e-book?

Naast dat een e-book passief inkomen oplevert, is het ook nog eens makkelijk product waar je klanten snel mee kunt helpen en voorzien van een oplossing, zonder dat jij hiervoor nodig bent. Als je momenteel een bedrijf runt volledig op 1-1 klanten, zul je vaak merken dat het advies die je uitdraagt vaak hetzelfde is. Middels een e-book (of natuurlijk elk ander online product) kun jij kennis op een laagdrempelige manier overbrengen en hierdoor meerdere mensen tegelijk helpen.

Ervaring met e-books

Ik ben al sinds 2014 een online ondernemer en ben in 2018 gestart met het verkopen van e-books. Ik heb gezien wat een goed e-book nu teweeg kan brengen bij zowel mijn klant als mijn bankrekening. En daarom heb ik dit e-book gecreëerd om jou te helpen naar een e-book dat ook daadwerkelijk iets kan opleveren én waar je jouw klanten goed mee kan helpen. In dit artikel ga ik je leren hoe je een e-book nu ontwikkelt en kunt transformeren in een money-making product.

Wil je aan de slag om jouw e-book(s) op de lopende band te verkopen? Je kunt natuurlijk dit compleet stappenplan lezen, maar je kunt je ook inschrijven voor het Become Financially Free Membership waarin je allerlei video’s en how-to’s vindt om een goed passief inkomen per maand te verdienen. Voor slechts 14,95 euro per maand heb je al toegang tot dit all-in membership.

Start met het Become Financially Free Membership →

Stap 1 – Zorg voor een goede inhoud

Aangezien de populariteit van de e-book zo gestegen is, is het belangrijk dat je wel iets creëert waar jouw doelgroep warm van wordt. Bijvoorbeeld: The Ultimate Affiliate Marketing Guide is ook een e-book. Dit kan ik als een product verkopen of aanbieden in mijn Membership. De insteek is wel belangrijk alvorens ik hem ging maken: mijn doelgroep wil graag meer online passief inkomen genereren. En een ebook is een hier dé ultieme oplossing voor. Alleen weet mijn doelgroep niet hóe ze een succesvol geld kunnen verdienen met affiliate marketing Daarom is dit e-book méér dan een e-book. Het is een complete tool naar financiële vrijheid binnen een bedrijf! In dit e-book maak ik dus een concreet stappenplan en alle informatie zodat de vrouwen dit e-book ook gaan zien als een hulpmiddel om hen daarbij te helpen.

Mensen willen daarnaast méér dan alleen stappenplan of wat informatie. Ze willen een droom in vervulling zien gaan. Dit geldt voor alle online producten. Of je nu een ebook verkoopt, een cursus of een ander online product. Het gaat niet zozeer om het product zélf, maar meer om de resultaten die ze ermee kunnen behalen. Als ik jou vertel dat ik jou kan helpen om op de korte termijn méér passief inkomen te genereren, dan zou jij dat wellicht graag willen weten hoe. Als ik dan vervolgens mijn e-book als hét middel aanbiedt, zul jij deze hoogstwaarschijnlijk kopen. Want daar staat immers hetgeen in wat jij wilt weten: een stappenplan hoe je passief inkomen kunt genereren. Daarom is het altijd belangrijk om eerst de insteek te weten van jouw e-book, om zowel de inhoud als de belofte bij het e-book aantrekkelijk te maken.

Welke inhoud vind je in een (goed) e-book?

Wat staat er nu eigenlijk allemaal in een e-book? Het e-book moet méér dan alleen een ‘kennisboek’ zijn. Het moet mensen aanzetten tot actie. Ik zie tegenwoordig onwijs veel e-books geschreven worden met lappen teksten en heel veel informatie. Daar staat jouw klant helemaal niet op te wachten. Misschien net 30%! Daarom is het belangrijk om jouw e-book te voorzien van actie. Dit kan door middel van:

 • Opdrachten;
 • How-to’s laten zien waardoor jouw doelgroep meteen aan de slag kan;
 • Een compleet stappenplan (inhoudelijk moet dit heel sterk zijn! de 7 stappen naar succes is niet echt een Guide, maar meer een sheet dat je net zo goed op een tegeltje kunt aflezen);
 • Weekschema (denk bijvoorbeeld aan work-out, voeding of iets anders om op te bouwen)
 • Content die nergens anders te lezen is (extra tips, recepten, etc.)

Zorg dat je een e-book een structuur heeft en biedt iets aan dat niet zo maar in een blog verwerkt kan worden. Maak het exclusief!

Stap 2 – Creëer een pakkende titel

Zorg dat de titel van jouw e-book al precies uitdrukt wat iemand kan bereiken. Een e-book met ‘7 tips om X te bereiken” of ”6x stappen naar X” is misschien leuk om als weggever te gebruiken, maar niemand die er geld aan gaat uitgeven. Waarom niet? Zes of zeven tips of stappen kan ik namelijk ook in een blog lezen. Gebruik deze titel dus NIET als je wilt dat jouw e-book geld gaat opleveren. Je kunt kiezen voor een grote titel en als ondertitel. Dit raad ik altijd aan.


Voorbeeld titels die WEL goed scoren:

 • Verdien geld als Virtual Assistant: binnen 3 maanden een 6-figure onderneming
 • The Healthy Body Guide: de complete guide om binnen 8 weken succesvol af te vallen
 • Start Je Beautysalon Guide: leer om binnen één jaar succesvol rond te komen van jouw beautysalon
 • Find Your Soulmate Guide: de ultieme guide om binnen een korte tijd de partner van jouw dromen te
  vinden

Stap 3 – Niche jouw e-book

Een e-book met een niche doet het altijd goed. Zo kun je namelijk veel gerichter targeten! ‘Afvallen met het ketogeen dieet’ bijvoorbeeld. Mensen hebben dit wellicht al vaak voorbij zien komen en willen eens starten. Jouw ebook is dan een uitkomst! Of mensen die dromen van een schoonheidssalon zullen jouw guide om succesvol een beautysalon te starten (én leren om ervan rond te komen) dus ook sneller kopen.

Wees duidelijk in het doel, maar nog belangrijker: wees duidelijk in de doelgroep!

Stap 4 – Zorg voor een mooi (en leesbaar) ontwerp

Een e-book maken via Word wordt het hem helaas niet meer. Als mensen 97 euro hebben afgerekend voor jouw e-book, hopen ze ook op een prettig design dan eindeloze Word a4’tjes vol met lappen teksten. Als je een e-book dus toevoegt als verdienmodel, zorg dan ook dat je bereidt bent om jouw e-book mooi te ontwerpen. Je kunt dit door een grafisch designer laten doen, maar je kunt ook zelf aan de slag gaan.

Welke tools kun je gebruiken?

Een e-book zelf maken is tegenwoordig geen rocket science meer. Met tools zoals Canva en InDesign kun je makkelijk en snel zelf jouw e-book ontwerpen. Niet iedereen is even creatief aangelegd om een eigen e-book te ontwerpen. Je zou er ook voor kunnen kiezen om kant-en-klare templates te kopen of te downloaden, waarin je makkelijk zelf je e-book naar jouw eigen huisstijl en foto’s kunt aanpassen. Een goed design is belangrijk. Vooral als je er een betaald product van maakt, is het belangrijk dat de look-and-feel goed is. Een goed design draagt namelijk bij aan de experience van het product.

In dit artikel heb ik templates toegevoegd die je makkelijk kunt kopen voor minder dan 20 euro en zelf kunt aanpassen in Canva. Je kunt gemakkelijk jouw foto’s, lettertypen en kleuren aanpassen. Een mooi design verkoopt beter en sneller dan een minder aantrekkelijke sheet! Let op: het is aan te raden om jouw e-book helemaal naar jouw eigen huisstijl te veranderen. Hierdoor kun je een reeks herkenbare producten maken en wordt een call-to-action ook meer gedaan: mensen zijn immers bekend met je product en daar is branding een belangrijk onderdeel van.

Tip: Gebruik voor elk e-book dezelfde template. Dit scheelt je ontzettend veel tijd en jouw producten worden gezien als een reeks. Hierdoor kun je makkelijker upsellen.

Template 1 – Business Pink E-book Template €11,00 excl. btw.

Template 1 – Business Pink E-book Template: Shop hier→

Template 2 – Healthy Green E-book Template €11,00 excl. btw.

Template 2 – Healthy Green E-book Template: Shop hier→

Template 3 – Business Beige E-book Template €11,00 excl. btw.

Template 2 – Business Beige E-book Template: Shop hier→

Stap 5 – Verkoop jouw e-book doorlopend passief

Een e-book is een product dat op de lange termijn passief inkomen kan opleveren. Ik raad je altijd aan om eerst de focus te leggen op longterm content en short-term content als extensie toe te voegen om sales mee te boosten. Long-term contentstrategie is eigenlijk duurzame content. Content die langer bestaat. Denk bijvoorbeeld aan blogs, video’s op YouTube of Pinterest. Als deze content goed geoptimaliseerd is, kan deze content nog jarenlang gevonden worden. Heb je bijvoorbeeld wel eens iets Gegoogled en een blog van tien jaar geleden gelezen? Dat bedoel ik dus: deze content vergaat niet! Het is altijd vindbaar.

Bij social media is dit een ander verhaal: als jij een Instagram post schrijft met 5x tips hoe je succesvol een e-book verkoopt, zal deze niet meer snel teruggevonden worden (mits je het hebt gepind of er een blog over hebt geschreven). Maar jouw Instagram post zal niet snel teruggevonden worden. Beide strategieën zijn overigens goed: zowel de short-term als de long-term contentstrategie. Het is ook maar wat je doel is. Is het je doel om echt passief inkomen te genereren met online producten op de lange termijn? Dan zou ik meteen de focus leggen op long-term content.

Wil je zo snel mogelijk geld verdienen? Dan kun je short-term content (social media) inzetten. Hier haal je vaak directe sales uit, mits je het goed aanpakt.

Lees hier: de complete marketingstrategie om jouw online producten passief te verkopen

Er zijn drie grote kanalen waar je je op kunt focussen: Google (blogs), YouTube (video’s) en Pinterest. Pinterest is echter een extensie van Google en YouTube. Je kunt namelijk pins van jouw blogs en video’s maken. Deze kun je direct linken naar een blog of video. Naast het pinnen van je blogs of video’s, kun je ook jouw online producten pinnen. Stel je voor je hebt een online product van een e-book. Dan kun je een pin maken met ‘Snel leren hoe je geld verdient met een e-book’ Je voegt dan de salespage van dit ebook toe aan de URL bij de pin. Als mensen dan zoeken op passief inkomen, kunnen ze terecht
komen bij jouw pin.

Je kunt het ook anders aanpakken met Pinterest met jouw e-book. Mensen zoeken vaak naar ‘online geld verdienen’ of ‘vanaf huis geld verdienen’. Dan kun je een pin maken met ‘Manieren om online geld te verdienen’. Zorg dat je altijd keywords gebruikt bij blogs, video’s en Pinterest. Op deze manier optimaliseer je je content veel beter en is de kans ook groter om gevonden te worden. Alleen wat blogs, video’s en pins aanmaken zonder keywords, is de kans klein dat jouw content gevonden wordt én je dus geld kunt verdienen met online producten.

In het Become Financially Free Membership vind je complete how-to video’s om jouw Pinterest goed in te richten en jouw pins goed te optimaliseren dat jouw e-book en blogs naar jouw e-book(s) goed gevonden worden. Voor slechts 14,95 euro per maand ben je al lid en heb je toegang tot alle strategieën en how-to’s. Word hier lid:

Direct starten met het maken en passief verkopen van jouw e-book(s)?

Wil je nu echt eens aan de slag gaan om succesvol te worden als vrouw en financieel vrij en onafhankelijk te worden?

Meld je dan een voor het Become Financially Free Membership! Je leert hier onder andere:

 • Hoe je je online bedrijf start én laat groeien
 • Hoe je passief inkomen kunt genereren met o.a. affiliate marketing en online producten
 • Marketingstrategieën om je core-offer op de lopende band te verkopen
 • Hoe je klanten loyaliteit opbouwt zodat je doorgroeit naar 10.000+ euro omzet per maand
 • Jaarlijks doorgroeien naar een ton en zelfs een miljoen omzet per jaar

Het Membership is slechts 14,95 euro per maand en geeft je toegang tot alles wat je moet weten over het online ondernemerschap en online geld verdienen. Start hier >>>