Als je met weinig tijd of moeite een passief inkomen wilt opbouwen, dan is het verkopen van printables op Etsy een ideale inkomstenbron dat je makkelijk vanuit thuis kunt doen. In tegen stelling tot een andere shop, is het maken van printables en digitale producten een geweldige manier om zonder moeite een passief inkomen op te bouwen met een shop. In dit artikel leg ik je stapsgewijs uit hoe je geld kunt verdienen met printables door deze te verkopen op Etsy.

Geld verdienen met printables verkopen op Etsy

Voordat we starten met het stappenplan hoe jij succesvol geld kunt verdienen met het verkopen van printables op Etsy, is het handig om eerst inzicht te krijgen wat printables nu precies zijn.

Wat zijn printables?

Printables zijn precies zoals ze klinken: dingen die je kunt printen om te gebruiken in plaats van al uitgeprint te kopen.

Ze worden ook wel digitale downloads genoemd en de meest populaire om op Etsy te verkopen zijn:

  • Planners
  • Checklists
  • Kalenders
  • Trackers (voor bijvoorbeeld schuldaflossing of fitness)
  • Uitnodigingen
  • Borden en kunstwerken

Digitale downloads omvatten ook bestanden die je mogelijk niet afdrukt, zoals Excel-werkbladen en sjablonen voor sociale media. Hoewel je deze items niet uitprint, worden ze soms ook printables genoemd en verkopen ze ook goed op Etsy!

Als je nieuwsgierig bent naar de soorten printables die je op Etsy kunt verkopen, is deze blog een aanrader om even te checken! Een geheime lijst van de best verkopende producten per maand op Etsy en hoe je seizoenstrends kunt gebruiken om te verkopen.

Waarom verkopen mensen printables op Etsy?

Het online verkopen van printables of digitale downloads is een geweldige manier om een extra (passief) inkomstenstroom op te bouwen. Je hoeft maar een keer een digitale download te ontwerpen en deze kun je vervolgens onbeperkt verkopen aan iedereen ter wereld. Ik raad het daarom ook aan om altijd jouw digitale downloads in het Engels te maken, zodat je een groter publiek kunt bereiken op Etsy!

Daarnaast krijgt de klant direct het bestand en zitten er ook geen verzendkosten bij. En als je niet zo getalenteerd bent met grafische ontwerpvaardigheden, dan is dit toch een leuk idee om te doen, want het maken van deze digitale producten kost weinig werk en je hoeft geen 10+ aan ontwerpvaardigheden te hebbemn

Is Etsy de beste plek om printables te verkopen?

Hoewel je ook printables kunt verkopen op Shopify, je eigen site en zelfs op sociale media, is Etsy een fantastische plek om je printables-shop te starten.

Het starten van je eigen Etsy printables-shop heeft veel voordelen, waaronder:

  • Etsy heeft al een bestaande vaste doelgroep die klaar en bereid is om printables te kopen
  • Geverifieerd verkoopsysteem, wat betekent dat je niet de geregistreerde handelaar hoeft te zijn voor jouw verkopen
  • Etsy is heel gemakkelijk te gebruiken en je kunt binnen enkele minuten je eerste printable aanbieden

Hoe te beginnen met het verkopen van printables op Etsy?

Waar moet je nu beginnen om te verkopen op Etsy? En hoe zorg je ervoor dat je ook daadwerkelijk wordt gevonden op Etsy en jouw digitale producten succesvol verkopen? In mijn The Ultimate Guide: digitale producten verkopen via Etsy leg ik stapsgewijs uit hoe je je Etsy shop opent en hoe jij succesvol jouw producten maakt en toevoegt!