Hoe kan je passief inkomen verdienen? Een veelgestelde vraag van mensen die naast hun baan of in hun bedrijf extra verdienmodellen willen toevoegen, maar hier niet continu mee willen bezig zijn. Passief inkomen is daarom een goed alternatief om extra geld te verdienen, zonder dat je daar honderden uren per maand aan kwijt bent. In dit artikel delen we een compleet stappenplan hoe jij direct passief inkomen kunt gaan verdienen.

Starten met passief inkomen verdienen

Passief inkomen kun je op 3 manieren doen:

 1. Vastgoed
 2. Beleggen
 3. Online verdienmodellen

Bij vastgoed heb je vaak een startkapitaal nodig en is (vaak) niet zo passief. Denk bijvoorbeeld aan de onderhoud en extra kosten die je kwijt bent per maand aan jouw huurders. Bij de tweede manier, beleggen, zul je veel kennis moeten hebben over beleggen, anders heb je een grote kans dat je geld verliest. Mits je het kan uitbesteden. De derde manier is middels online verdienmodellen en dat is naar mijn mening de meest winstgevende en minst tijdrovende manier om passief inkomen te genereren. Je hebt hier geen startkapitaal voor nodig, het kost je geen geld én je verliest er geen geld mee!

In dit artikel ga ik dus een compleet stappenplan delen welke verdienmodellen er zijn en hoe je hier passief inkomen mee kunt genereren.

Verdienmodellen passief inkomen

Er zijn drie soorten verdienmodellen om online passief inkomen te genereren:

 1. Online producten
 2. Kennisproducten
 3. Affiliate marketing

Lees hier: 100+ ideeën om online passief inkomen te genereren →

Stap 1 – Ga aan de slag met online producten

Wat zijn online producten?

Laten we even aftrappen met wat online producten nu precies zijn. Eigenlijk zijn het simpelweg online tools die iemand kan helpen. Deze producten zijn dus niet fysiek en worden vaak verstuurd via e-mail (geautomatiseerd). Een goed online product kan nog jarenlang geld opleveren voor de ondernemer. Veel meer bedrijven en ondernemers voegen online producten toe naast hun core business. Dit zorgt namelijk voor een extra inkomstenstroom.

Denk bijvoorbeeld aan een personal trainer die elke dag volgeboekt zit met klanten, maar ook nog een inkomstenstroom haalt uit een membership waar ze work outs op aanbiedt of een compleet ebook met eet- en workoutschema’s. Het toevoegen van online producten levert een extra cashflow op en als ondernemer is dit vaak wel handig. Klanten kunnen namelijk niet of te laat betalen, waardoor je afhankelijk bent van je uitgestuurde facturen. Middels de verkoop van online product, zorg je ervoor dat er toch inkomsten binnenstromen, ondanks facturen (nog) niet voldaan zijn. Het is wel belangrijk dat de online producten aan de wensen en behoeften voldoen van de doelgroep en dat deze goed vermarkt zijn.

Verschillende doeleinden

Online producten kunnen verschillende doeleinden hebben. Het kan bijvoorbeeld zorgen voor een extra inkomstenstroom, maar kan ook als doel hebben om een e-mail lijst te vullen om vervolgens een dienst af te nemen. Als jij bijvoorbeeld op zoek bent om te groeien op social media en iemand biedt een gratis e-book aan om jouw social media goed in te richten, dan kom je op een e-maillijst terecht. Deze ondernemer zal jou overtuigen in de e-mail marketingstrategie waarom het aannemen van een social media marketeer onmisbaar is in jouw bedrijf, haar/zijn ervaring en resultaten van klanten. In dit artikel leg ik niet de focus op dit doeleind: maar het doel om extra inkomsten te genereren

Voorbeelden online producten

Er zijn verschillende online producten. Wil je nog meer ideeën voor online producten op doen? In deze blog deel ik 100+ ideeën.

Templates & Printables

1. To-do list
Maak een mooie printable als to-do list. Deze kunnen uitgeprint worden.

2. Bridal shower games
Maak een leuk kaartspel die gespeeld kan worden tijdens bijvoorbeeld een bridal shower.

3. Babyshower games
Maak een leuk kaartspel die gespeeld kan worden tijdens bijvoorbeeld een babyshower.

4. Gender Reveal kaartjes
Creëer kaartjes waarin mensen het geslacht kunnen raden voor een gender reveal.

5. Business Planner
Maak een printable van een business planner waar mensen bijvoorbeeld hun business ideeën in kunnen opschrijven.

6. Wedding Planner
Maak een printable met een volledige to-do list en planning voor een bruiloft.

7. Kleurplaten
Teken eigen kleurplaten via Adobe Illustrator, zodat kinderen deze zelf kunnen inkleuren.

8. Budget planners
Maak een printable waarin mensen hun inkomsten en uitgaven kunnen tracken en eigen budgetdoelen kunnen opstellen. 

9. Mealplanner
Creëer een wekelijks overzicht waarin mensen hun meals kunnen invullen. 

10. Workout tracker
Naast een mealplanner kun je ook een printable maken waarin mensen hun workouts kunnen bijhouden en opschrijven.

Compleet stappenplan om jouw online producten passief te verkopen →

Stap 2 – Verkoop kennisproducten

Wat zijn kennisproducten?

Kennisproducten zijn online producten waarmee je jouw kennis overdraagt. Met kennisproducten kun je jouw bedrijf goed opschalen en hier uiteindelijk passief inkomen mee genereren, mits je marketing er strategisch goed voor staat. In dit artikel deel ik voorbeelden en hoe je hier uiteindelijk passief inkomen mee kunt genereren.

Voorbeelden van kennisproducten

Als we het hebben over online kennisproducten, denken mensen al snel aan een e-book of een cursus. Gelukkig is er een breed scala aan kennisproducten en is de keuze reuze! Als je een ondernemer bent of nog in loondienst werkt, maar een extra verdienmodel wil toevoegen in je bedrijf of naast je baan, is het verkopen van een kennisproduct erg interessant.

Bekijk hier alle voorbeelden van kennisproducten:

1. E-book
Middels een e-book kun je gemakkelijk kennis overdragen middels tips of een stappenplan.

2. Audiobooks 
Naast een e-book kun je ook een audiobook verkopen waarin je kennis deelt. 

3. Podcast 
Maak een podcast voor alleen betalende leden die elke week of elke maand toegang hebben tot podcastafleveringen. 

4. Online programma 
Creëer een compleet online programma voor meerdere cursisten. 

5. Guide 
Schrijf een complete guide waarin mensen een doel kunnen bereiken (iets uitgebreider dan een ebook). 

6. Videotrainingen 
Verkoop een reeks videotrainingen via bijvoorbeeld de e-mail.

7. Masterclass 
Maak een Masterclasss en neem deze op. Verkoop deze opname vervolgens online. 

8. Online workshop of training 
Organiseer een online (live) workshop of training. 

9. Cursus 
Maak een complete cursus met videotrainingen en werkboeken. 

10. Membership 
Creëer een e-learning membership waarin mensen lid kunnen worden en toegang krijgen tot jouw kennis en expertise. 

11. Betaalde nieuwsbrief 
Maak en schrijf elke maand een nieuwsbrief met tips en todo’s tegen een kleine vergoeding. 

12. Plan (workouts, social media)
Creëer een complete planner met to-do’s voor workouts en social media. 

13. Video subscription 
Maak een automatisering van video’s met how-to’s en kennis. Mensen kunnen lid worden en ontvangen elke maand (of week) video’s. 

14. YouTube video’s 
Maak een kennisbank met kennisvideo’s op YouTube of andere video’s. 

15. Tutorials 
Maak tutorials op YouTube of verkoop online tutorials. 

16. Online coaching package 
Creëer een online coaching package bundles met bijvoorbeeld video’s, audio’s en templates. 

17. Advice books 
Verkoop complete e-books met advies over bijvoorbeeld over carrière of ondernemerschap.

Kennisproducten passief verkopen

Om jouw kennisproducten passief te verkopen, is het belangrijk dat je de focus legt op long-term content. Denk bijvoorbeeld aan content delen op YouTube, Google en Pinterest. Hier zoeken mensen naar een oplossing voor hun probleem of een vraag op hun antwoord. Als jij hier consistent zichtbaar op bent en goed vindbaar bent met jouw kennisproducten, is de koopintentie hoger dan dat je bijvoorbeeld continu jouw kennisproducten deelt op Instagram of Facebook.

Lees hier een volledig stappenplan om jouw online producten passief te verkopen →

Stap 3 – Verdien extra geld door het toevoegen affiliate marketing

Wat is affiliate marketing?

Voordat we starten met hoe je nu succesvol geld kunt verdienen met affiliate marketing, is het belangrijk om te weten wat het precies is en hoe het werkt. Affiliate marketing is simpelweg een marketingtool van bedrijven om hun producten of diensten te promoten tegen een commissie. Jij meld je aan als affiliate partner bij een bedrijf en krijgt toegang tot een platform waar promotiemateriaal beschikbaar is.

Denk bijvoorbeeld aan een unieke affiliatelink gekoppeld aan jouw profiel en/of een banner die jij gemakkelijk op jouw website kunt plaatsen. Het is eigenlijk een soort adverteren van bedrijven, alleen is dit een no cure, no pay-vorm. Als jij niets verkoopt via jouw unieke affiliate link, ontvang je ook geen commissie. Voor bedrijven is dit meer safe en beter te tracken dan bijvoorbeeld advertentiecampagnes op te stellen.

Als jij als affiliate partner jouw unieke affiliate link deelt via verschillende kanalen en mensen kopen via jouw link (of banner), dan ontvang jij hier een commissie over.

Wat zijn de voordelen?

Affiliate marketing kent vele voordelen. Zo heb jij als affiliate partner, verder geen verantwoordelijkheden over het leveren van de diensten of producten. Het enige wat jij hoeft te doen is een product of dienst te promoten of aan te bevelen, als deze wordt gekocht, ontvang jij hier geld over. Is er iets mis met het product of de dienst? Bijvoorbeeld een slechte levering of voldoet het product of dienst niet naar de verwachting? Dan word jij niet aansprakelijk gesteld, maar het bedrijf waar ze de aankoop hebben gedaan.

Hierdoor loop jij als affiliate partner geen risico of heb jij verder geen verplichtingen. Daarom is affiliate marketing een vorm van passief inkomen: je hoeft verder niets meer te doen na een aankoop van een product of dienst.

Wat zijn de nadelen?

Natuurlijk kent affiliate marketing ook wel nadelen. Zo moet je natuurlijk wel actief jouw affiliate links of banners promoten om commissies te ontvangen. Veel ondernemers of influencers zetten social media in om hun affiliate links te promoten. Dit is natuurlijk een mooie manier om directe sales te genereren, maar het is niet erg duurzaam. Een (Instagram) story verdwijnt namelijk alweer na 24 uur en in een Instagram post kun je geen link delen.

Daarom raad ik het altijd aan om eerst te investeren in blogs of (YouTube) video’s om hier jouw affiliate links in te promoten. Dit is namelijk veel duurzamer en content wordt nog langer gevonden, waardoor het extra commissie kan opleveren. Een nadeel is wel vaak dat er dus wat werk in zit om goede, kwalitatieve én geoptimaliseerde content te creëren. Anders loop je de kans om niks te verdienen met affiliate marketing.

Lees hier een volledig stappenplan om succesvol geld te verdienen met affiliate marketing →

Direct starten met passief inkomen genereren per maand?

Wil je nu echt eens aan de slag gaan om succesvol te worden als vrouw en financieel vrij en onafhankelijk te worden?

Meld je dan een voor het Become Financially Free Membership! Je leert hier onder andere:

 • Hoe je je online bedrijf start én laat groeien
 • Hoe je passief inkomen kunt genereren met o.a. affiliate marketing en online producten
 • Marketingstrategieën om je core-offer op de lopende band te verkopen
 • Hoe je klanten loyaliteit opbouwt zodat je doorgroeit naar 10.000+ euro omzet per maand
 • Jaarlijks doorgroeien naar een ton en zelfs een miljoen omzet per jaar

Het Membership is slechts 14,95 euro per maand en geeft je toegang tot alles wat je moet weten over het online ondernemerschap en online geld verdienen. Start hier >>>