Mensen zien steeds meer de voordelen van online geld verdienen. De mogelijkheden zijn namelijk eindeloos. Vooral platformen zoals Etsy worden steeds populairder, omdat deze al een publiek hebben. En niet alleen in Nederland, maar wereldwijd. Daarmee heb je direct een supergrote doelgroep waardoor je nóg meer geld kunt verdienen. Daarom delen we in deze blog een aantal tips over hoe je succesvol kunt verkopen op Etsy.

Zorg voor een goede eerste indruk

Maak je shop aantrekkelijk en overzichtelijk, want de eerste indruk kun je nooit meer overnieuw doen. Denk na over een consistente branding en een pakkende banner die meteen duidelijk maakt wat je verkoopt. Stel jezelf voor in de ‘About’-sectie, geef een kijkje achter de schermen en maak verbinding met je potentiële klanten. Denk na over jouw USP’s en wees niet bang om deze te laten zien.

Daarnaast is het belangrijk dat je Etsy SEO inzet. Dat betekent dat je jouw shop optimaliseert voor de zoekmachine. Doe daarom voordat je begint goed zoekwoordenonderzoek en verwerk deze keywords in de titel van je shop, in de titels van je producten (listings), in de naam van je afbeeldingen en tags.

Zorg voor goede foto’s of mock-ups van jouw producten

Beelden zeggen meer dan duizend woorden, zeker in jouw Etsy shop. Investeer tijd in het maken van heldere, hoogwaardige foto’s van je producten. Laat ze vanuit verschillende hoeken zien en toon hoe ze in de praktijk worden gebruikt. Klanten willen niet alleen een product kopen, maar ook een ervaring. En hierbij geldt: liever iets teveel foto’s, dan te weinig. Maak bijvoorbeeld screenshots van jouw digitale producten en verwerk deze in goede mock-ups. Dit vergroot de kans dat je product gekocht wordt.

Vind je het zelf lastig om goede mock-ups te maken, kun je deze in mijn shop vinden. Je kunt ze na aankoop in een handomdraai bewerken in Canva.

Maak een duidelijke product beschrijving

Het is ook heel belangrijk om goede product beschrijvingen te maken. Beschrijf niet alleen de praktische zaken, maar geef de potentiële kopers ook een gevoel bij het product. Hoe gaat dit hun leven beter maken? Waarom hebben ze het nodig? Doe zoekwoordenonderzoek en verwerk de keywords in de product beschrijving zodat je beter gevonden wordt.

etsy academy

Doe onderzoek naar prijzen

Een van de grootste struikelblokken voor Etsy-verkopers is de juiste prijs vragen. Doe onderzoek naar vergelijkbare producten en ga rond dit bedrag zitten. Wees niet bang om te experimenteren met prijzen, zo kun je bijvoorbeeld ook spelen met sale periodes en kortingscodes. Experimenteer wat de beste strategie voor jouw shop is.

Wat ook goed werkt is in plaats van losse producten, bundels aan te bieden. Maak bijvoorbeeld een bundel met 5 templates, zodat je meer inkomsten verdient aan een verkoop.

Zorg voor een goede niche

Als je succesvol wilt verkopen op Etsy, is het belangrijk dat je een niche kiest. Een shop waarin je 15 verschillende dingen verkoopt, werkt averechts. Kies één niche en bied producten aan de ideale klant van deze niche. Door een niche te kiezen, voelt deze doelgroep zich aangesproken door jouw shop en zullen dan eerder klant worden. 

En heb je na een tijdje een goedlopende shop? Dan kun je je eventueel gaan richten op een tweede shop in een andere niche. Op die manier ga je echt een geldmachine bouwen. Maar eerst: focus.

Je hebt een lange adem nodig

Verkopen op Etsy is een leuke manier om relatief simpel geld te verdienen, maar je hebt wel een lange adem nodig. Maar, als je een goede strategie hanteert, kun je snel sales genereren. Na veel testen heb ik eindelijk de formule gevonden waarmee je van je Etsy shop een succes maakt. In deze Etsy academy krijg je alle informatie, strategieën en tips om van jouw Etsy shop een succes te maken.