Wil jij graag een blog starten in 2023 en geld (minimaal 5000+ euro p/m) verdienen met jouw blog? In dit blog leg ik je mijn stappenplan hoe ik mijn blogs heb omgetoverd tot money-making machines. Het is geen moeilijke opgave als je wéét welke stappen je moet zetten. Bekijk hier het volledige stappenplan om een blog te beginnen en er geld mee te verdienen:

Een blog beginnen in 2023

Geld verdienen met een blog is nog steeds haalbaar! Veel mensen praten over dat ‘bloggen is uitgestorven’. Maar niets is minder waar. We zoeken nog steeds antwoorden op onze vragen op Google en Pinterest en komen 95% van die tijd uit bij een blog. Het is dus wel belangrijk dat als je een blog start goed nadenkt over welke onderwerpen je gaat bloggen en waar mensen nu precies naar zoeken. In dit blog vind je een compleet stappenplan om ervoor te zorgen dat jouw blog genoeg wordt bezocht én dat je er ook (voldoende!) geld mee kunt verdienen. Een blog is een mooi voorbeeld van passief inkomen genereren.

Stap 1 – Kies een niche

Zorg dat je kiest voor een niche. Een niche is NIET ‘afvallen’. Dat is een brede niche. Als je een blog wil starten en ook hoog wil scoren in Google (want: meer bezoekers!), dan is het verstandig om je te verdiepen in een kleine(re) niche. Denk bijvoorbeeld aan: ‘afvallen met koolhydraatarm eten’. Hierdoor wordt jouw content nóg specifieker.

Ideeën voor een niche in 2022:

 • Geld verdienen met Instagram
 • Reizen in Europa
 • Koolhydraatarm eten
 • Persoonlijke ontwikkeling (gericht op Law of Assumption bijvoorbeeld)

Een niche bevat de volgende elementen:

 1. Wat je graag doet (ik vind het leuk om bezig te zijn met afvallen en ‘koolhydraat arm’ eten)
 2. Waar mensen voor betalen (mensen geven veel geld uit om af te vallen)
 3. Waar je goed in bent (je bent afgestudeerd als bijvoorbeeld diëtiste)

Stap 2 – Creëer een domeinnaam en hosting

Het is belangrijk om een goedwerkende website te bouwen en een eigen domeinnaam te claimen. Voor mijn website gebruik ik Neostrada en hier heb ik ook een hosting bij.

 1. Start hier met het claimen van jouw domein

Het is belangrijk om bij je domein ook al rekening te houden met jouw onderwerp. Hierdoor kun je hoger scoren in Google. Als jij bijvoorbeeld content gaat maken over affiliate marketing, dan zou je bijvoorbeeld het woord ‘affiliate’ terug kunnen laten komen in jouw domeinnaam. Bijvoorbeeld: theaffiliateguide.nl. Je kunt ook kiezen voor een synoniem of een benaming in een andere taal (Google herkent alle talen). Door het onderwerp al in een domeinnaam te kiezen, weet Google ook al sneller waar jouw content over gaat en hierdoor kun je een hogere positie in Google claimen.

2. Kies een webhosting

Het is aan te raden om voor ‘Extreme’ te kiezen. Hierdoor heb je voldoende capaciteit op je blog. Vooral als je veel artikelen, foto’s en video’s gaat uploaden op jouw website is het goed om te starten met voldoende opslag.

3. Ga aan de slag met jouw domein

Na het afrekenen heb je gelijk toegang tot jouw domein. Je krijgt dan toegang tot jouw cpanel en hier kun je WordPress op installeren. Het is aan te raden om WordPress te gebruiken voor jouw domein, omdat dit de meest Google gebruikersvriendelijk websites zijn.

De prijs voor jouw website, wordt jaarlijks afgeschreven. Deze kosten zijn ook aftrekbaar voor jouw bedrijf én je kunt de BTW terugvorderen.

Stap 3 – Kies voor een mooie lay-out voor jouw website

Nu je een blog hebt geïnstalleerd, wil je natuurlijk ook dat deze er mooi uit ziet. Het is aan te raden om een thema te kopen, omdat de WordPress thema’s die gratis zijn, erg beperkt zijn.

Mijn blog wordt mogelijk gemaakt door een op maat ontworpen thema dat ergens tussen de €1000 of zo kan kosten. Maar je hoeft niet zoveel geld uit te geven. Om een ​​nieuwe blog te starten, heb je een eenvoudig maar professioneel thema nodig. Ik raad het aan om te kiezen voor Elegant Themes, het kost ongeveer €80, maar je krijgt toegang tot geweldige thema’s zoals Divi en pagebuilders zoals Divi Builder. Als je op zoek bent naar een goedkopere optie, ga dan voor een thema op Creative Market, waarbij thema’s ook rond de €50 kosten.

Via Elegant Themes heb je toegang tot heel veel mooie blog thema’s van Divi.
In Creative Market heb je toegang tot veel pre-made blog thema’s.

Stap 4 – Schrijf converterende blogs

Het is belangrijk om goede (en converterende) blogs te schrijven, zodat jouw blog(s) ook vindbaar wordt voor jouw doelgroep. Daarvoor heb je goede artikelen nodig. Je hebt twee soorten types voor blogs:

 1. De belangrijke pagina’s (about pagina, overzicht van jouw diensten)
 2. Artikelen die converteren (blogs)

Het is belangrijk om een kennisbank te creëren en jouw artikelen succesvol te bundelen in onderwerpen. Bij het schrijven van blogs, is het belangrijk dat je rekening houdt met enkele elementen om een goede strategie te hebben.

 1. Zorg ervoor dat je genoeg artikelen hebt om jouw bezoekers door te kunnen verwijzen.
  Het is belangrijk om een goede kennisbank te creëren, zodat jouw bezoekers op jouw website blijven. Je kunt bijvoorbeeld links naar andere blogs in blogs plaatsen, zoals ik bijvoorbeeld een link hier plaats hoe je een goede kennisbank kunt creëren voor jouw blog. Hierdoor link ik naar een ander artikel waar ik meer de diepte in ga over dit onderwerp. Hierdoor blijf jij, als bezoeker, langer op mijn website. Dit is tevens ook voordelig voor mij om hoger te scoren in Google. Hoe langer jouw bezoeker op jouw website blijft, hoe beter voor jouw Google positie!
 1. Maak een contentpillaar
  Pillar posts zijn vindingrijke gidsen over het onderwerp. Deze berichten zijn vaak groter dan andere berichten en moeten gericht zijn op het oplossen van problemen in jouw niche. Om een goede kennisbank te krijgen, kun je starten om een ‘pillaar’ te creëren. Je kijkt eigenlijk wat voor een onderwerpen passen bij jouw niche en hier ga je artikelen rondom schrijven.
 1. Hoe maak je berichten die bezoekers naar je website trekken?
  In de blogwereld is websiteverkeer de andere naam van geld. Hoe meer en gericht jouw verkeer is, hoe meer je verdient. Het is dus zeer essentieel om artikelen te schrijven die verkeer en conversies oplevert. Op Google kun je zoeken naar vragen rondom jouw onderwerp. Bijvoorbeeld als jouw blog over afvallen gaat, kun je intypen bij Google: tips om af te vallen. Als je naar beneden scrollt, zie je automatisch gerelateerde zoekopdrachten. Dit is een handige tool om hier jouw artikelen op af te stemmen – jouw bezoekers zoeken hier immers naar!

Stap 5 – Optimaliseer jouw blogs (SEO)

Om ervoor te zorgen dat jouw artikelen ook (hoog) gaan scoren in Google, is het belangrijk om jouw artikelen te optimaliseren. Toen ik net startte met mijn blog, scoorde ik niet erg hoog met mijn artikelen. Ik schafte toen dit boek aan van Tony Loorbach en ik ging toen van maandelijks 4.000 naar 20.000+ unieke bezoekers per maand. In dit boek staat stap voor stap uitgelegd hoe je jouw artikelen goed optimaliseert (SEO) zodat je hoog kunt scoren in Google.

Stap 6 – Implementeer de juiste verdienmodellen

Om minimaal €5000+ euro per maand te kunnen verdienen met jouw blog, is het belangrijk om de juiste verdienmodellen toe te passen. Veel ondernemers starten met een blog en schrijven artikelen, maar vergeten vaak een verdienmodel toe te passen. Voordat je gaat starten met jouw kennisbank en een contentpillaar, moet je al starten met het implementeren van de juiste verdienmodellen.

Manieren om geld te verdienen met jouw blog:

 • Digitale producten verkopen (zoals e-books)
 • Online diensten verkopen (zoals courses of een membership)
 • Toepassen advertenties
 • Samenwerkingen met bedrijven
 • Toevoegen van affiliate links (affiliate marketing)

Met mijn blog verdien ik maandelijks rond de €11.000 per maand. Hoe ik dat doe leg ik stap voor stap uit in mijn membership Become Financially Free Membership. Ik laat je zien hoe je deze verdienmodellen succesvol implementeert én hoe je jouw blogs zodanig optimaliseert, zodat je hoog scoort in Google.