Als je geld wil gaan verdienen met jouw blog of samenwerkingen wil gaan binnenhalen, is het aan te raden om een mediakit te maken. Een mediakit is simpelweg een template die alle informatie bevat rondom jouw blog. Denk bijvoorbeeld aan jouw aantal unieke bezoekers (bereik), de doelgroep en waar jouw blog nu precies over gaat.

Waarom is een mediakit belangrijk om te hebben voor jouw blog

Het is belangrijk om een mediakit te hebben voor jouw blog, zodat je niet continu alle informatie rondom jouw blog hoeft te mailen naar (potentiële) partners. Denk bijvoorbeeld aan een agency waar jij je graag bij wil aansluiten (lees hier hoe je op een perslijst komt) of een bedrijf die met jou wil samenwerken (lees hier hoe jij samenwerkingen kunt binnenhalen met jouw blog). Een mediakit scheelt jou dus heel wat mailverkeer. Ook voor de partners waar je mee gaat samenwerken met jouw blog, is het handig om een overzicht te hebben waar jouw blog voor staat en hoe groot jouw bereik is.

Let op: vergeet jouw mediakit niet maandelijks of per kwartaal te updaten. Het is jammer als je bijvoorbeeld een hoger bereik hebt dan dat er nog staat vermeld in jouw mediakit. Dit heeft invloed op de tarieven die je kunt vragen.

Wat staat er in een mediakit?

Wat staat er nu precies in een mediakit en wat mag er niet missen? In een mediakit staan de volgende elementen:

Tips voor een goede mediakit

Een goede mediakit voldoet aan de volgende elementen:

Tip #1 – Zorg dat jouw mediakit jouw huisstijl bevat

Het is mooi om in één overzicht te zien voor partners dat de mediakit bij jóuw blog hoort. Zorg dus altijd dat de lettertypes en kleuren ook terugkomen in jouw eigen blog of social media.

Tip #2 – Maak jouw mediakit niet te lang

Je wilt geen heel boekwerk maken van jouw mediakit. Houd het kort en krachtig!

Tip #3 – Zet jouw mediakit om in een PDF

Het is fijn om een goed en leesbaar bestand te maken van jouw mediakit. Het is aan te raden om jouw mediakit dus om te zetten in een PDF-bestand. Dit is door iedereen te openen.

Hoe maak je een mediakit?

Je kunt ervoor kiezen om via Canva een mediakit te maken. Hier staan ook al verschillende sjablonen die jij simpelweg kunt aanpassen naar jouw huisstijl kleuren, lettertypes en de juiste informatie.

Of je kunt voor een paar euro’s een prachtige mediakit kopen via Creative Market. Er staat een breed assortiment van templates voor jouw blog of social media. Zo weet je in ieder geval 100% zeker dat jouw mediakit er prachtig uit ziet en alle juiste informatie erin staat verwerkt.

Je kunt met een betaalde template ook makkelijk jouw kleuren, lettertype en tekst aanpassen. Bekijk hier alle templates via Creative Market.

Geld verdienen met je blog

Wil je graag geld verdienen met jouw blog en op de lopende band samenwerkingen binnenhalen? Word dan lid van het Become Financially Free Membership waarin ik je stap voor stap leer hoe jij maandelijks minimaal 3500+ euro kunt verdienen met jouw blog.