Wil jij graag passief inkomen genereren met online producten? Dan is dit stappenplan voor jou. Misschien heb je al online producten gemaakt, maar verkopen deze niet passief. Of je hebt nog geen idee wat voor een online product jij kunt gaan maken. Hoe dan ook: we delen alle tips en how-to’s voor je op een rijtje, zodat jij direct kunt starten met passief geld verdienen met jouw online producten!

Passief geld verdienen met online producten

Als we het hebben over online producten, denken mensen al snel aan een e-book of een cursus. Dit is gelukkig niet het enige online product dat je kunt aanbieden. Er zijn namelijk nog zo veel meer soorten online producten die jij kunt verkopen! Denk bijvoorbeeld eens aan templates of printables.

Heb je nog inspiratie nodig voor online producten? In deze blog delen we 100+ ideeën voor online producten

Als jij een idee hebt opgedaan voor online producten, kunnen we verder met het stappenplan. Neem dit stappenplan goed door en belangrijker nog: implementeer het! Deze stappen zijn cruciaal als jij wilt dat jouw online producten maandelijks geld op kunnen leveren. Weet je na het lezen van bovenstaande blog nog niet welke online producten passen bij jou? Geen probleem! We hebben een quiz samengesteld die jij kunt invullen en direct kunt zien welke online verdienmodellen bij jou passen om passief inkomen mee te genereren. Doe de quiz hier:

Stappenplan passief inkomen genereren met online producten

Zodra je jouw online producten hebt gemaakt, is het tijd om jouw online producten passief te maken. In dit stappenplan lees je hoe je dat doet.

Stap 1 – Vergeet Instagram en Facebook

Dit klinkt natuurlijk heel raar, want je moet immers toch jouw online producten promoten om te kunnen verkopen? Klopt! Veel mensen gaan hun online producten promoten op Instagram of een Facebook advertentie inzetten. Dit levert natuurlijk ook sales op, maar het is niet erg passief. Want zodra jij stopt op Instagram om over jouw online producten te praten, zul je merken dat je ook niets verkoopt.

En als jouw Facebook advertentie uit staat, omdat er niet meer genoeg geld op je rekening staat, verkoop je nog steeds niets. Vergeet voor nu dus even Instagram en Facebook: dit is niet de plek waar jouw online producten passief inkomen gaan opleveren.

Stap 2 – Investeer in long-term content

Dan komen we direct bij stap 2, want als je Instagram en Facebook moet vergeten: waar moet je in hemelsnaam jouw online producten promoten? Bij Instagram, Facebook, LinkedIn en TikTok spreken we van short-term content. Dit houdt in dat als je iets post op een van deze kanalen, dit niet meer gevonden gaat worden of maar tijdelijk zichtbaar is. Niemand gaat 3 maanden terug scrollen op jouw Facebook tijdlijn of in jouw Instagram feed (mits je een stalker hebt, maar laten we daar maar even niet vanuit gaan).

Doordat content verdwijnt en niemand jouw content dus meer snel kan terugvinden, raakt ook jouw content verloren over jouw online producten. Het is daarom belangrijk om de focus te leggen op long-term content. Long-term content bevindt zich op Google, Pinterest en YouTube. Deze kanalen bevatten zoekmachines: en dat is waar je op gevonden wilt worden! Stel: iemand zoekt naar een oplossing om zijn/haar bedrijf te laten groeien en jouw e-books en online cursussen staan op de tweede plek op Google, dan is de kans groot dat diegene bij jou een cursus of e-book gaat kopen.

Als jij niet vindbaar bent op deze kanalen, kan niemand jouw online producten vinden. Je wilt namelijk dat mensen zóeken naar jouw online producten. Dat is veel waardevoller dan dat je 5 keer per week op je Instagram stories moet gaan vertellen waarom jouw online producten zo waardevol zijn. Op deze kanalen zoeken mensen echt met een intentie, waardoor de koopintentie ook vele malen hoger is.

In het Become Financially Free Membership (vanaf slechts 14,95 euro per maand) leer je hoe je jouw long-term content goed inricht en optimaliseert zodat jouw online producten continu gevonden worden. Denk bijvoorbeeld aan het schrijven van goede blogs en landingspagina’s, jouw Pinterest kanaal goed en strategisch inrichten én jouw YouTube video’s extreem goed vindbaar maken. Op dit platform vind je alles wat je nodig hebt om jou online producten passief te verkopen. Meld je hier aan:

Stap 3 – Voeg meerdere verkoopkanalen toe

Naast long-term content (Google, Pinterest en YouTube) is het aan te raden om jouw online producten op meerdere verkoopkanalen een te bieden. Stel je hebt templates ontworpen en wil deze graag passief gaan verkopen. Je kunt deze natuurlijk op je eigen webshop aanbieden, maar dan moet jouw webshop ook goed vindbaar zijn. Als niemand organisch op jouw webshop komt, dan is de kans klein dat je jouw templates consistent gaat verkopen.

Daarom is het aan te raden om je verkoopkanalen uit te breiden. Via deze verkoopkanalen kun je jouw online producten verkopen:

Er zijn nog meer soortgelijke verkoopkanalen zoals Etsy en Creative Market. Hier kun je jouw eigen shop openen en direct jouw online producten (templates, designs, printables, etc) op verkopen. Deze verkoopkanalen hebben maandelijks al miljoenen gebruikers die er aankopen doen. Als jij hier dus zichtbaar op bent met jouw online producten, zul je merken dat je jouw online producten passief gaat verkopen!

In het Become Financially Free Membership vind je allerlei video’s en handige tips en trucs om deze verkoopkanalen goed in te richten en succesvol jouw online producten hierop kunt verkopen. Denk bijvoorbeeld aan het goed inrichten van je shop, het creëren van goede mock-ups en jouw vindbaarheid verhogen.


Start met het Become Financially Free Membership →

Stap 4 – Creëer een affiliate partnerprogramma

Naast dat je long-term content maakt en jouw online producten op verschillende verkoopkanalen aanbiedt, is het ook aan te raden om een affiliate partnerprogramma te maken. Met een affiliate programma kunnen mensen zich aanmelden bij jouw programma en kunnen unieke links genereren van jouw online producten. Deze kunnen zij dan gebruiken en jouw online producten aanbevelen. Hebben ze een online product van jou verkocht, dan ontvangen zij hier een (kleine) commissie over.

Dit is erg handig, want hierdoor loopt jouw marketing gewoon door. Het is vaak ook nog eens zo, dat als iemand jouw online producten aanbeveelt, de koopintentie hoger is, dan dat je zelf continu jouw online producten aan het aanprijzen bent. Hierdoor creëer je dus passieve marketing. En ja, als jouw online producten worden verkocht door affiliates, ontvangen zij hier een commissie over. Maar dit is nog steeds beter dan het investeren in advertenties. Met affiliate is het een no cure, no pay methode. Verkopen zij niets? Dan ontvangen ze niets. Bij advertenties geef je geld uit, maar zie je niet direct het resultaat of kan de ROI (Return On Investment) heel laag zijn.

Wil je starten met een affiliate partnerprogramma? Je kunt via Plug & Pay gemakkelijk een abonnement afnemen en hier jouw affiliate partnerprogramma creëren. Het voordeel van Plug & Pay is dat zij ook een market hebben. Dat houdt in dat jij jouw online producten op deze market kunt zetten en alle gebruikers van Plug & Pay zich direct kunnen aanmelden voor jouw affiliate partnerprogramma en direct kunnen gaan verkopen. Hierdoor hoef je niet steeds jouw affiliate partnerprogramma te promoten, maar heb je al direct partners.

Toen ik net startte met mijn affiliate partnerprogramma bij Plug & Pay heb ik direct alles op de market gezet en mijn volgers (Instagram en e-mail lijst) laten weten van mijn partnerprogramma, hierdoor had ik al binnen een maand 30+ affiliate partners. Maandelijks verkoop ik nog steeds e-books, omdat mijn affiliate partners goede blogs hebben geschreven over mijn e-books, waardoor ze continu verkocht worden. Tip: zet de link naar je affiliate partnerprogramma ook in je footer op je website, hierdoor kunnen klanten zich direct inschrijven.

Start hier jouw proefperiode van 14 dagen van Plug & Pay→

Stap 5 – Koppel e-mail automatiseringen

De vijfde, en tevens laatste, stap is e-mail automatiseringen koppelen. Je wilt niet elke week een nieuwsbrief schrijven en uitsturen waarin je jouw online producten aanbeveelt. Dat kost wekelijks best wel wat werk. Daarom is het aan te raden om e-mail automatiseringen te koppelen. Als mensen zich bijvoorbeeld inschrijven voor jouw nieuwsbrief, dat ze in ieder geval al voor minimaal een half jaar wekelijks (of maandelijks) een mail van jou ontvangen. Deze heb je van te voren al geschreven en gekoppeld aan de inschrijving van de nieuwsbrief.

Wat nog beter is: e-mail automatiseringen koppelen aan jouw online producten. Als iemand een online product koopt, komt deze ook in een e-mail automatisering terecht. Als je jouw e-mail automatisering strategisch goed inricht, kun je herhaalaankopen of upsells stimuleren. Ook kun je in jouw e-mail automatisering verwijzen naar bijvoorbeeld je affiliate partnerprogramma.

Let wel op: een e-mail automatisering werkt alleen als je het strategisch goed en slim aanpakt. Zo heb ik meerdere e-mail automatiseringen gekoppeld aan mijn online producten die maandelijks ook voor herhaalaankopen zorgen. Deze e-mail automatiseringen heb ik wel al jaren getest en geoptimaliseerd. Ik deel ze allemaal in mijn Become Financially Free Membership: de how-to’s hoe je nu een e-mail automatisering maakt én welke e-mails zorgen voor een goede conversie.

Voor de e-mail automatiseringen raad ik MailBlue aan. Dit is een Nederlandse versie van Active Campaign en hier kun je makkelijk e-mail automatiseringen aanmaken. In tegenstelling tot MailChimp is deze veel gerichter.

Een cadeautje van mij: een jaar lang gratis een MailBlue account→

Direct starten met het maken en passief verkopen van je online producten?

Wil je nu echt eens aan de slag gaan om succesvol te worden als vrouw en financieel vrij en onafhankelijk te worden?

Meld je dan een voor het Become Financially Free Membership! Je leert hier onder andere:

  • Hoe je je online bedrijf start én laat groeien
  • Hoe je passief inkomen kunt genereren met o.a. affiliate marketing en online producten
  • Marketingstrategieën om je core-offer op de lopende band te verkopen
  • Hoe je klanten loyaliteit opbouwt zodat je doorgroeit naar 10.000+ euro omzet per maand
  • Jaarlijks doorgroeien naar een ton en zelfs een miljoen omzet per jaar

Het Membership is slechts 14,95 euro per maand en geeft je toegang tot alles wat je moet weten over het online ondernemerschap en online geld verdienen. Start hier >>>