Is geld verdienen met Pinterest mogelijk? Mijn antwoord is: ja. Je moet alleen wel weten hóe je dat doet. Want als je Pinterest strategisch inzet, kan jou dat maandelijks een passief inkomen opleveren. Zo verdien ik gemiddeld per maand via Pinterest alleen meer dan 2000,- euro per maand passief. Wil je weten hoe ik dat doe? Ik deel het graag met je in dit artikel.

Geld verdienen met Pinterest: hoe doe je dat?

Ten eerste is het belangrijk dat je verdienmodellen gaat toevoegen naast je baan of in je bedrijf. De verdienmodellen die je kunt toevoegen zijn:

Welke verdienmodellen leveren het meeste op via Pinterest? Eigenlijk allemaal. Zorg dus voor een goede combinatie van jouw verdienmodellen, hoe meer verdienmodellen jij toevoegt – hoe hoger jouw passief inkomen wordt.

Hoe doe je dat dan nu precies?

Stappenplan geld verdienen met Pinterest

Stap 1 – Creëer online producten

De eerste stap is om online producten te creëren, denk bijvoorbeeld aan website templates of e-book templates. Maar ook e-books doen het ontzettend goed.

Lees hier: Een e-book maken en verkopen →

Voorbeelden van een website template:

Voorbeeld e-book design:

Er zijn heel veel online producten die je kunt aanbieden en makkelijk kunt verkopen via jouw webshop. Deze webshop kun je koppelen aan Pinterest, waardoor je eigenlijk een webshop creëert op Pinterest en hier makkelijk direct jouw online producten kunt verkopen. Benieuwd naar nog meer mogelijkheden van online producten?

100+ ideeën voor online producten →

Stap 2 – Koppel jouw Pinterest webshop

Als jij jouw online producten aanbiedt via jouw eigen website bijvoorbeeld via WooCommerce, dan kun je deze koppelen met Pinterest. Hierdoor wordt er automatisch een shop gekoppeld aan jouw Pinterest account en kunnen jouw bezoekers direct jouw (online) producten shoppen.

Pinterest koppelen aan WooCommerce

Volg de onderstaande stappen om de WooCommerce-plug-in in te stellen. Je wordt tijdens het proces gevraagd om akkoord te gaan met onze overeenkomst voor adverteerders, als je dat nog niet hebt gedaan.

1. Installeer de plug-in

 1. Log in op je WooCommerce-account
 2. Klik op Plug-ins en vervolgens op Nieuwe toevoegen
 3. Vul in de zoekbalk ‘Pinterest for WooCommerce’ in en klik op Zoeken
 4. Klik op Nu installeren en vervolgens op Activeren
 5. Klik op Marketing en vervolgens op Pinterest
 6. Klik op Aan de slag
 7. Klik op Koppelen  
 8. Klik op Toegang verlenen als je wordt gevraagd om de plug-in toegang tot je zakelijke Pinterest-account te verlenen
 9. Klik op DAT IS MIJN WEBSITE, STUUR ME DOOR om terug te gaan naar je website

2. Claim je website

Klik op Verificatie starten en wacht even terwijl je website aan je zakelijke Pinterest-account wordt gekoppeld. Klik na de verificatie op Doorgaan om de tag te installeren.

3. Stel de Pinterest-tag in

 1. Klik op  het pijltje-omlaag onder Adverteerder
 2. Selecteer de adverteerder waarvoor je trackingcode wilt installeren
 3. Klik op  het pijltje-omlaag onder Trackingtag
 4. Selecteer de trackingtag die je wilt gebruiken
 5. Klik op Instellen afronden

Je WooCommerce-catalogus koppelen aan je Pinterest-account

Met de plug-in kun je automatisch de producten in je WooCommerce- en Pinterest-catalogi synchroniseren. De synchronisatiestatus wordt weergegeven op het tabblad CatalogusLet op: de eerste synchronisatie kan tot 24 uur duren.

 1. Klik in het menu aan de linkerkant op Marketing en vervolgens op Pinterest
 2. Klik op Instellingen
 3. Vink in de sectie Productsynchronisatie instellen onder Productsynchronisatie het vakje naast Productsynchronisatie inschakelen aan
 4. Klik op Wijzigingen opslaan

Vervolgens zie je al jouw producten terug onder ‘Winkelen’ op jouw Pinterest account.

Stap 3 – Start met het creëren van pins

Om bezoekers te krijgen om jouw online producten passief te verkopen, is het belangrijk dat je pins gaat creëren. Heb je bijvoorbeeld online producten zoals templates en designs? Dan is het belangrijk om aantrekkelijke mock-ups te maken en deze te pinnen.

Via Canva kun je mooie mock-ups en pins creëren. Naast dat je aantrekkelijke pins maakt, is het belangrijk om van te voren ook onderzoek te doen naar de juiste zoekwoorden waar er op gezocht wordt, zodat jouw pins worden gevonden.

In het Become Financially Free Membership (slechts 14,95 euro per maand) staan how-to video’s hoe je online producten creëert, aantrekkelijke mock-ups maakt en hoe je jouw Pinterest account goed inricht zodat je op de lopende band online producten kunt verkopen.

Stap 4 – Voeg affiliate links toe aan jouw online producten

Om jouw passief inkomen per maand te verhogen, is het aan te raden om affiliate links toe te voegen aan jouw online producten. Verkoop je bijvoorbeeld website thema’s gebouwd in Divi? Dan is het aan te raden om je aan te melden voor het affiliate programma van Elegant Themes. Je kunt bijvoorbeeld een link delen om Divi aan te schaffen met jouw unieke affiliate link, zodat je ook nog commissie ontvangt als zij bijvoorbeeld jouw WordPress thema gaan installeren.

En maak je online producten in Canva? Dan kun je een affiliate link delen van Canva, zodra zij gaan upgraden naar een betaalde Canva-versie, dan ontvang jij hier maandelijks een commissie over.

Ben je benieuwd hoe je dat strategisch goed aanpakt? In het Become Financially Free Membership vind je een compleet stappenplan om passief inkomen te genereren met affiliate marketing en ook welke mogelijkheden er nog zijn om via Pinterest passief inkomen te genereren. Meld je nu aan voor slechts 14,95 euro per maand →

Direct starten met geld verdienen met Pinterest?

Wil je nu echt eens aan de slag gaan om succesvol te worden als vrouw en financieel vrij en onafhankelijk te worden?

Meld je dan een voor het Become Financially Free Membership! Je leert hier onder andere:

 • Hoe je je online bedrijf start én laat groeien
 • Hoe je passief inkomen kunt genereren met o.a. affiliate marketing en online producten
 • Marketingstrategieën om je core-offer op de lopende band te verkopen
 • Hoe je klanten loyaliteit opbouwt zodat je doorgroeit naar 10.000+ euro omzet per maand
 • Jaarlijks doorgroeien naar een ton en zelfs een miljoen omzet per jaar

Het Membership is slechts 14,95 euro per maand en geeft je toegang tot alles wat je moet weten over het online ondernemerschap en online geld verdienen. Start hier >>>