Wil je graag starten met passief inkomen opbouwen zonder startkapitaal? Dat is mogelijk. Vaak denken we bij passief inkomen aan vastgoed en beleggen, maar hier heb je vaak toch al bepaalde investeringen voor nodig. Daarom is het aan te raden om te starten met online verdienmodellen die jou maandelijks geld opleveren. In dit artikel lees je alle tips en uitleg om te starten met passief inkomen zonder startkapitaal.

Passief inkomen opbouwen zonder startkapitaal

Wat is passief inkomen?

Passief inkomen is al het geld dat wordt verdiend op een manier die niet al te veel moeite kost. Er zijn verschillende manieren voor het genereren van passief inkomen die in het begin veel werk vergen, zoals het ontwikkelen van online producten, maar uiteindelijk levert het nog jarenlang geld op, zelfs als je slaapt (letterlijk).

Hoe werkt het?

Passief inkomen werkt op verschillende manieren. Doordat je veel manieren hebt om passieve inkomstenbronnen op te bouwen, is er niet één strategie waarin duidelijk wordt hoe het werkt. Het is in ieder geval belangrijk dat als je een bedrijf runt, ook werkt aan verdienmodellen die duurzaam zijn. Dat houdt dus in dat je werkt aan inkomstenbronnen die jou nog jarenlang geld op kunnen leveren. Probeer dus naast je vaste klanten en je uurtje-factuurtje ook meer tijd te besteden aan extra inkomstenbronnen.

Passieve verdiensten zijn te genereren uit vastgoed, beleggen of online. Met vastgoed heb je echter wel een startkapitaal nodig en dat heeft niet iedereen op het begin. Daarnaast is beleggen best risicovol en is er kans dat je jouw investering kwijtraakt. Daarom is het aan te raden om de focus te leggen op online verdienmodellen dat gegenereerd is door bijvoorbeeld online producten.

Welke passieve verdienmodellen zijn er?

Je kunt passieve verdienmodellen verdelen in 3 categorieën.

1. Kennis delen

Ben je iemand die graag kennis deelt en veel weet over een bepaald onderwerp? Dan zijn kennisproducten wellicht iets voor jou. Denk bijvoorbeeld aan e-books, masterclasses of online cursussen.

2. Schrijven

Houd je van schrijven? Dan is het wellicht interessant om een blog of online platform te starten. Hier kun je passief inkomen genereren middels affiliate marketing en advertentie inkomsten.

3. Creativiteit

Ben je creatief? Dan is het leuk om hiermee aan de slag te gaan en er extra inkomstenbronnen mee te creëren. Denk aan online producten zoals designs, templates of printables. Lees hier hoe je geld kunt verdienen met templates.

Lees hier: 100+ ideeën om online passief inkomen te genereren →

Passief inkomen genereren met online producten

De bekende online producten zijn cursussen en ebooks. Maar er zijn nog tal andere online producten die jij kunt verkopen om passief inkomen mee te genereren. In dit artikel ga ik dieper in op welke mogelijkheden er nog allemaal zijn om passief inkomen te genereren. En het is voor elke ondernemer toegankelijk. Je kunt ervoor kiezen om online producten gratis aan te bieden om leads mee aan te trekken. Maar hier gaat het al vaak mis: iets gratis maken, maakt de urgentie veel kleiner. De kans is dus dat een e-book nooit wordt gelezen, laat staan geopend worden.

Richt daarom je bedrijf altijd in dat je minder gratis weggeeft. Het liefst niks als het aankomt op online producten. Je hoeft er geen 100 euro voor te vragen, maar een kleine vergoeding is wel zo praktisch. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je
volger. De reden? Als jij ergens voor betaald, dan is de kans groter dat je er ook iets mee doet. Welke mogelijkheden zijn er dan nog allemaal? Er zijn gelukkig nog veel verschillende alternatieven als jij geen cursus of e-book wil verkopen. Enkele andere online producten, zijn:

Masterclass

Een ander populair online product is een Masterclass. Je kunt bijvoorbeeld live een Masterclass geven en de replay vervolgens verkopen. Dit geeft je een boost in je omzet. Als jij bijvoorbeeld een Masterclass geeft voor 89 euro, kun je deze Masterclass promoten en zorgen dat deze wordt opgenomen als je hem geeft. Dit is dan nog niet zozeer passief. Stel je verkoopt 50 tickets voor de Masterclass dan levert je dat in een korte tijd 4.450 euro op.


Deze Masterclass kun je dan vervolgens opnemen en als ‘los product’ verkopen voor dezelfde prijs, of misschien iets minder (omdat het niet meer live wordt gegeven, al zal dit niet veel uitmaken). Hierdoor kun je hier ook nog passief inkomen mee
genereren. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om alleen je Masterclass te maken zonder een live publiek en deze meteen als passief online product aanbieden. Het is wel zo dat als je het eerst live geeft, je hierna reviews kunt opvragen bij jouw publiek. Deze reviews kun je dan uiteindelijk gebruiken om het product passief te verkopen.

Online training

Naast een Masterclass kun je ook een online training passief verkopen. Deze training is iets korter dan een cursus en iets langer dan een Masterclass. Een online training bevat max. 3 video’s en hier zit vaak ook nog eens een werkboek of sheets bij. Je kunt een online training verkopen op een aparte website op je eigen website. Of je kunt de online training aan e-mail automatisering koppelen. De training duurt bijvoorbeeld 3 dagen en jouw klanten ontvangen 3 dagen lang een video.

Het is dus helemaal aan jou hoe jij een online training aanbiedt. Ook de prijs hangt helemaal af van jezelf. Je kunt een online training verkopen voor 17 euro (als instapproduct naar een duurder product) of je kunt er een flagship product van maken voor 97+ euro.

Templates

Naast online video’s, kun je ook nog eens templates verkopen. Deze templates kunnen erg verschillen. Je kunt bijvoorbeeld een online planner maken, een to-do boek, sheets met informatie (soort e-book). Een template is vaak een hulpmiddel om een bepaald doel te bereiken. Waar je bijvoorbeeld iets mee kunt invullen om iets te bereiken (een goede planning, een goed product creëren of wellicht soort projectmanagement). Het is belangrijk dat je het doel van een template goed omschrijft en dit ook goed kunt communiceren naar jouw publiek toe.

Naast tools kun je natuurlijk ook kant-en-klare templates aanbieden zoals een voorgemaakt e-book in Canva (mensen kunnen dit dan zelf aanpassen in Canva), een huisstijlhandboek of een kant-en-klare Instagram feed. Of denk bijvoorbeeld aan presets, dit is een voorgemaakte ‘template’ voor foto’s. Veel fotografen verkopen pre-made presets. Bij templates is het slim om op verschillende verkoopkanalen te verkopen. Zo kun je passief inkomen verdienen zonder dat je dit hoeft te adverteren.


WordPress thema’s

Naast templates, online trainingen, cursussen en e-books is er nog een online product dat jou heel veel per maand extra kan opleveren. En dat zijn pre-made WordPress thema’s! Zo maak ik al maanden WordPress thema’s en verkoop ik deze via een webshop en via verschillende verkoopkanalen. Om zelfgemaakte thema’s te verkopen, zul je wel technisch aangelegd moeten zijn. Voor grafische vormgevers en webdesigners is dit een ultieme oplossing om passief inkomen te genereren. Denk bijvoorbeeld eens aan dat je een voorgemaakte beauty salon website verkoopt. Deze kan de ondernemer dan zélf uploaden en inrichten. Ook hier zijn de juiste verkoopkanalen weer van toepassing. Een verkoopkanaal waar mensen gericht zoeken naar een WordPress thema is makkelijker om een product te verkopen, dan een ander kanaal waar mensen zich bevinden die niet weten hoe het werkt of wat het precies betekent.

Lees hier: de complete strategie om jouw digitale producten passief te verkopen →

Passief inkomen verdienen met affiliate marketing

Affiliate marketing is simpelweg een marketingtool van bedrijven om hun producten of diensten te promoten tegen een commissie. Jij meld je aan als affiliate partner bij een bedrijf en krijgt toegang tot een platform waar promotiemateriaal beschikbaar is.

Denk bijvoorbeeld aan een unieke affiliatelink gekoppeld aan jouw profiel en/of een banner die jij gemakkelijk op jouw website kunt plaatsen. Het is eigenlijk een soort adverteren van bedrijven, alleen is dit een no cure, no pay-vorm. Als jij niets verkoopt via jouw unieke affiliate link, ontvang je ook geen commissie. Voor bedrijven is dit meer safe en beter te tracken dan bijvoorbeeld advertentiecampagnes op te stellen.

Als jij als affiliate partner jouw unieke affiliate link deelt via verschillende kanalen en mensen kopen via jouw link (of banner), dan ontvang jij hier een commissie over.

Lees hier: compleet stappenplan om passief inkomen te genereren met affiliate marketing →

Direct starten met passief inkomen genereren?

Wil je nu echt eens aan de slag gaan om succesvol te worden als vrouw en financieel vrij en onafhankelijk te worden?

Meld je dan een voor het Become Financially Free Membership! Je leert hier onder andere:

  • Hoe je je online bedrijf start én laat groeien
  • Hoe je passief inkomen kunt genereren met o.a. affiliate marketing en online producten
  • Marketingstrategieën om je core-offer op de lopende band te verkopen
  • Hoe je klanten loyaliteit opbouwt zodat je doorgroeit naar 10.000+ euro omzet per maand
  • Jaarlijks doorgroeien naar een ton en zelfs een miljoen omzet per jaar

Het Membership is slechts 14,95 euro per maand en geeft je toegang tot alles wat je moet weten over het online ondernemerschap en online geld verdienen. Start hier >>>