Wil je graag een blog starten of heb je al een blog en wil je hier graag een passief inkomen mee genereren? Dat is mogelijk! Er zijn gelukkig heel wat verdienmodellen die jij kunt implementeren op jouw blog, waardoor deze dag en nacht geld op kan leveren. Het is natuurlijk wel belangrijk om te weten hóe je dit dan precies voor elkaar krijgt. In dit artikel delen we de verdienmodellen en tips om hier succesvol (passief) geld mee te verdienen.

Stappenplan: passief inkomen verdienen met jouw blog

In dit artikel delen we een compleet stappenplan hoe jij (passief) geld kunt verdienen met een blog. Het is belangrijk om deze stappen goed door te lezen én toe te passen om er ook succesvol mee te worden.

Stap 1 – Kies een onderwerp waar jij affiniteit mee hebt

Dit klinkt natuurlijk als een logische stap, maar als je echt wilt dat jouw blog nog jarenlang geld oplevert, zul je op het begin veel tijd hieraan kwijt zijn. Ik merk dat veel mensen starten met bloggen over een onderwerp en dan na een paar maanden niets meer publiceren, omdat hun interesses niet overeenkomen.

Om dus succesvol te worden met een blog of online platform, is het belangrijk dat je affiniteit hebt met het onderwerp en dat je er wel minimaal een jaar content over kunt maken. Natuurlijk is consistentie in content belangrijk. Maar ik zeg altijd: deel in ieder geval een jaar lang content op je blog of online platform, zodat deze rijk is aan content en beter scoort op Google.

Als je na een jaar minder actief wordt, is het niet meer zo’n probleem: er staan dan al immers -hopelijk- al 200+ artikelen online die goed vindbaar zijn in Google.

Stap 2 – Verdiep je in SEO

Een blog schrijven waarin je wat tips en tricks deelt, is natuurlijk hartstikke goed. Maar om te scoren op Google met je blog en vindbaar te worden (lees: mensen kunnen jouw blog vinden en hierdoor gaan je verdienmodellen werken), is het belangrijk om je meer te verdiepen in SEO.

In het Become Financially Free Membership (v.a. €14,95 euro per maand) staan cursussen en guides hoe jij met jouw blog hoog scoort in Google. Alle SEO tips en how-to’s staan er voor je gebundeld. Zo heb je geen excuses meer dat je geen geld hebt om te investeren in een dure SEO cursus of dat je niet weet waar je moet beginnen. Alles staat stap voor stap uitgelegd. Zeker de moeite waard om mee te starten!


Start hier met het Become Financially Free Membership→

Stap 3 – Focus op een kennisbank

Op het begin is het belangrijk om veel content te maken op je blog. Het liefst allemaal dat onder een onderwerp valt. Dit is veel beter voor je Google score. Google wilt namelijk de beste resultaten laten zien aan hun bezoekers en als jij blogt over bijvoorbeeld kindvriendelijke hotels in Europa en hier 50+ artikelen over hebt geschreven, is de kans groot dat Google jóuw blog bovenaan zet als iemand zoekt naar kindvriendelijke hotels in Europa.

Maak dus een hoofdcategorie waar je over blogt. Deze kun je dan opsplitsen in subcategorieën. Voorbeeld:

Hoofdthema:
Kindvriendelijke hotels

Subcategorieën:

 • Kindvriendelijke hotels in Europa
 • Kindvriendelijke hotels buiten Europa
 • Hotel tips met kinderen

Doordat je allerlei artikelen schrijft over één hoofdthema (want alles staat valt onder ‘kindvriendelijke hotels’) creëer je als het ware een hele kennisbank. Belangrijk: link in de blogs ook naar andere blogs op jouw website. Dit is ook weer voordelig in Google, want zo herken Google jouw gehele kennisbank! En ook fijn voor de bezoeker. Deze blijft langer op jouw website, omdat deze kan doorklikken naar andere blogs.

Stap 4 – Passief inkomen genereren met jouw blog (de verdienmodellen)

Nu komt het leuke gedeelte: daadwerkelijk geld verdienen met jouw blog! Het is belangrijk dat je de eerste stappen goed hebt doorgenomen, alvorens je succesvol geld kunt gaan verdienen met je blog. Je wilt dat jouw blog passief geld oplevert en hierdoor is het wel belangrijk dat je ook gevonden wordt op Google en schrijft over één onderwerp. Jouw bezoeker ziet jouw website namelijk als een ‘expertise website’ en zal dus sneller iets van jou aannemen.

De verdienmodellen die jou passief geld gaan opleveren met jouw blog:

1. Affiliate marketing

Affiliate marketing wordt veel gebruikt en toegepast op blogs en online platformen. Dit verdienmodel houdt in dat jij links deelt van producten of diensten die jij aanbeveelt. Zodra jouw bezoeker op deze link klikt en het product of dienst ook daadwerkelijk afrekent, ontvang jij hier een commissie over.

Erg handig. Want het is 100% passief! Zodra de bezoeker namelijk uiteindelijk niet tevreden is over een product of dienst, heb jij hier ‘geen last van’. Deze gaat direct naar de afnemer. En zodra iemand het afrekent, hoef jij verder niets meer te doen.

Om hier consistent en (genoeg) geld mee te verdienen, is het aan te raden om de focus te leggen op vakanties en luxere producten. De commissies liggen bij deze diensten en producten namelijk hoger. Als jij een boekenfreak bent en een blog wilt starten in boeken, is affiliate marketing wellicht niet zo winstgevend. Boeken hebben namelijk een lage prijs en de commissie hiervan is ook laag. Je moet dus rekening houden dat je op het begin ontzettend veel content moet maken rondom boeken (zodat je een massa kunt aanspreken) en bij elk boek een affiliatelink plaatst.

In het Become Financially Free Membership vind je een complete cursus over affiliate marketing over hoe je o.a. aanmeld bij affiliate partnerprogramma’s, hoe je links kunt plaatsen op jouw website en tips hoe je ervoor kunt zorgen dat mensen ook daadwerkelijk op jouw link klikken én gaan afrekenen.

Vanaf slechts 14,95 euro per maand heb je al toegang tot het Become Financially Free Membership.

Start hier met het Become Financially Free Membership→

2. Advertentie inkomsten

Een tweede verdienmodel waarmee je passief geld mee kunt verdienen is middels adverteren. Je kunt je gemakkelijk aanmelden via Google Adsense en hier advertenties mee genereren, die je uiteindelijk in jouw artikelen kunt verwerken.

Naast advertentie inkomsten vanuit Google Adsense, is het ook mogelijk om externe bedrijven op jouw bedrijf te laten adverteren. Zij kunnen bijvoorbeeld een kant-en-klare blog aanleveren tegen een prijs om op jouw website te mogen staan. Dit kan ook in de vorm van een banner. Zij betalen dan maandelijks aan jou om op jouw website gepresenteerd te worden. Je hoeft hier verder niets voor te doen.

Wanneer word jij interessant voor externe adverteerders? Als je bijvoorbeeld minimaal 20.000+ unieke bezoekers per maand hebt en jouw blogs goed gelezen worden. Je kunt hier een mediakit van maken en bijvoorbeeld op websites zetten zoals LinkPizza. Zo kunnen adverteerders jou vinden en in één oogopslag zien waar jouw blog of online platform over gaat en hoeveel unieke bezoekers jij per maand hebt.

3. Online producten

Naast affiliate marketing en advertentie inkomsten, kun je ook online producten aanbieden op jouw blog of online platform dat jou maandelijks passief geld op kan leveren. Denk bijvoorbeeld aan:

 • E-books
 • Online trainingen
 • Templates
 • Printables
 • Masterclasses

Wil je graag inspiratie op doen wat jij kan aanbieden op jouw blog als online product?

Lees hier: 100+ ideeën voor online producten om passief inkomen mee te genereren

Direct starten?

Wil je nu echt eens aan de slag gaan om succesvol te worden als vrouw en financieel vrij en onafhankelijk te worden?

Meld je dan een voor het Become Financially Free Membership! Je leert hier onder andere:

 • Hoe je je online bedrijf start én laat groeien
 • Hoe je passief inkomen kunt genereren met o.a. affiliate marketing en online producten
 • Marketingstrategieën om je core-offer op de lopende band te verkopen
 • Hoe je klanten loyaliteit opbouwt zodat je doorgroeit naar 10.000+ euro omzet per maand
 • Jaarlijks doorgroeien naar een ton en zelfs een miljoen omzet per jaar

Het Membership is slechts 14,95 euro per maand en geeft je toegang tot alles wat je moet weten over het online ondernemerschap en online geld verdienen. Start hier >>>