Als je ooit iets hebt gekocht dat een influencer online aanbeveelt, ben je een affiliate marketingbedrijf tegengekomen. Content creators starten vaak een partnerschap met merken om hun producten en diensten te promoten. In ruil daarvoor verdienen ze een commissie voor elke verkoop. Affiliate marketing is een groeiende industrie.

Het probleem voor veel beginnende affiliate marketeers zijn echter de kosten. Denk bijvoorbeeld aan het kopen van een domeinnaam, e-commerce hosting, cursussen, boeken, enz. Dus de vraag is: kun je starten met affiliate marketing zonder investering?

Hoe werkt affiliate marketing?

Met affiliate marketing verdien je een commissie door het aanbevelen van een product of dienst aangeboden door een ander bedrijf. Als bedrijfsmodel is het zeer winstgevend omdat het bedrijf jou betaalt voor elke doorverwezen verkoop.

Niet alle partnerprogramma’s zijn echter hetzelfde. Sommigen zullen verschillende percentages commissie betalen, anderen zullen een vaste bonus aanbieden en sommigen zullen in ruil daarvoor gratis producten of diensten aanbieden. Met tijd en de juiste strategie kan affiliate marketing winstgevend zijn.

Waarom is affiliate marketing een goed businessmodel?

Misschien denk je wel: “Geld verdienen door simpelweg wat producten of diensten aan te bevelen? Klinkt te mooi om waar te zijn.” Ja, je kunt hier misschien erg sceptisch over zijn. Maar toch verdient volgens PayScale de gemiddelde affiliate marketeer in de VS ongeveer $ 52.000 per jaar.

Niet slecht voor het aanbevelen van producten, toch? Het is mogelijk om geld te verdienen met affiliate marketing omdat het een winstgevend bedrijfsmodel is. Dit is waarom:

 • Het is een laag risico. Bedrijven hoeven alleen uit te betalen wanneer je een succesvolle verwijzing doet (in plaats van een vergoeding te betalen voor influencers). Voor affiliates kunnen jouw kosten laag blijven (als die er al zijn), dus je verliest alleen tijd als je niets converteert.
 • Het is een win-win voor iedereen. Het bedrijf profiteert van de verkopen die jij binnenbrengt en beloont jou vervolgens in ruil daarvoor. Klanten profiteren echter ook van een betrouwbare aanbeveling om aan hun behoeften/wensen te voldoen.
 • Je kunt overal ter wereld werken. Als je er ooit van gedroomd hebt om het digitale nomadenleven te leiden, kan affiliate marketing je helpen om overal jouw werkplek van te maken.
 • Je kunt een passief inkomen opbouwen. Het creëren van een kennisbank met goede content kost tijd. Maar na een tijdje zul je merken dat de content die je al hebt gemaakt, maanden, zelfs jaren later, nog steeds partnercommissies genereert.

Starten met affiliate marketing?

✓ Hoe jij snel en makkelijk online geld kunt verdienen met affiliate marketing

✓ Wat affiliate marketing precies inhoudt en hoe het werkt

✓ Hoe jij je kunt aanmelden bij een affiliate programma (en welke er zijn)

✓ How-to: unieke affiliate links genereren

✓ Strategieën om minimaal 3000+ euro commissies per maand te genereren 

✓ Incl. een compleet template om jouw links en conversie bij te houden

Wil jij graag starten met affiliate marketing? Dan is dit dé guide voor jou! Start vandaag nog en zie de resultaten vanzelf! >>>


Hoe starten met affiliate marketing zonder investering?

Het lijkt misschien veel werk om geld te kunnen verdienen met affiliate marketing. Maar als je het opdeelt in kleine stappen, dan zal het een stuk makkelijker worden.

 1. Zoek een niche
 2. Kies een partnerprogramma
 3. Bepaal een verkeersbron
 4. Maak inhoud om vertrouwen op te bouwen
 5. Vergroot een publiek
 6. Reageer en chat met je publiek

Stap 1 – Zoek een niche

De beste manier om te slagen in affiliate marketing is om een niche te kiezen. Een niche is het onderwerp waarop je een autoriteit wordt. Enkele van de beste niches zijn:

 • Hobby’s: reizen, fotografie, golfen, buitenshuis
 • Geld: bitcoin, persoonlijke financiën, creditcards, beleggen
 • Gezondheid: fitness, voeding, veganistisch, afvallen, yoga
 • Lifestyle: luxe, luchtvaartmaatschappijen, mode, sieraden
 • Home: babyproducten, honden, planten, veiligheid
 • Techniek: webhosting, VPN, gaming, software
 • Alternatief: persoonlijke ontwikkeling, marihuana en CBD, kruidengeneesmiddelen

De reden dat je een niche nodig hebt, is dat als je veel verschillende soorten producten aanbeveelt, mensen je niet zullen zien als de expert die ze kunnen vertrouwen. Terwijl als je alleen een specifiek type product aanbeveelt en er content over maakt, mensen kunnen zien dat je ervaring hebt op dat gebied.

Dus hoe kies je je niche?

Je wilt beginnen met niches die een grote kans op winstgevendheid hebben. Uit onderzoek bleek bijvoorbeeld dat bedrijfsgerelateerde programma’s enkele van de hoogste commissies hebben (denk aan cursussen of online producten), terwijl kleding of boeken en media enkele van de laagste hebben.

Stap 2 – Kies een partnerprogramma

Als je eenmaal een niche hebt gekozen, is de volgende stap het kiezen van welk(e) partnerprogramma(‘s) je wilt aansluiten. Het is logisch om een ​​programma of aangesloten producten te kiezen die aansluiten bij jouw niche.

Veel YouTube-kanalen promoten bijvoorbeeld Virtual Private Network-services (VPN), zodat hun publiek ze overal ter wereld kan bekijken. Een specifieker voorbeeld is de veganistische fitness- en lifestyle-opvoeder Derek Simnett, die een filiaal is voor VIVO Life-supplementen.

Er zijn twee manieren om geschikte partnerprogramma’s binnen uw niche te vinden: direct en via marktplaatsen. Als je al merken in jouw niche kent die partnermarketingprogramma’s hebben, kun je deze rechtstreeks benaderen en bij hen aanmelden (aanmelding voor partnerprogramma’s is meestal gratis), zoals Derek deed met VIVO Life.

De andere optie is om lid te worden van een marktplaats voor partnerprogramma’s of een netwerk waar je door duizenden programma’s kunt bladeren en je via de marktplaats kunt aanmelden.

Affiliate-netwerken, zoals de volgende, bieden duizenden verkopers in verschillende niches:

Er zijn enkele dingen waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een partnerprogramma, niet alleen de reputatie, maar ook het commissiepercentage en de inkomsten per klik (EPC). Een programma heeft misschien een lage commissie maar een hoge EPC, wat betekent dat het nog steeds een waardevol programma kan zijn om mee te doen.

Stap 3 – Bepaal een verkeersbron

Nu is het belangrijk om na te denken over je verkeersbron. Veel mensen maken vaak de fout om te denken dat je een blogger moet worden met een speciale website (wat geld kost). Hoewel het handig is om er later een te hebben wanneer je in staat bent om opnieuw in jouw bedrijf te investeren en op te schalen, is het niet essentieel.

Je kunt beginnen met het genereren van affiliate-inkomsten met behulp van andere (gratis) verkeersbronnen, zoals sociale mediaplatforms, YouTube en op forums gebaseerde sites zoals Reddit en Quora. Laten we een paar voor- en nadelen van elk kanaal bekijken:

Facebook
 • Voordelen: Het grootste sociale mediaplatform dat er is. Je kunt een groot publiek bereiken.
 • Nadelen: Minder aantrekkelijk voor een jonger publiek. Slecht organisch bereik.
Instagram
 • Voordelen: Omdat het visueel sterk is, is het geschikt voor het presenteren van producten en diensten. Sterke nadruk op video-content zoals stories en reels.
 • Nadelen: Lager organisch bereik voor feedposts.
YouTube
 • Voordelen: Geweldig voor zoekmachineoptimalisatie. Wereldwijd publiek van meer dan twee miljard mensen.
 • Nadelen: Veel concurrentie in de meeste niches. Video’s moeten professioneel en van hoge kwaliteit zijn.
TikTok
 • Voordelen: Korte videoclips die geen “professionele” look en feel vereisen. Meer persoonlijke en authentieke ervaringen. Trends beginnen op TikTok.
 • Nadelen: Links in beschrijvingen zijn niet klikbaar.
LinkedIn
 • Voordelen: Uitstekend organisch bereik. Gevestigd platform voor professionals.
 • Nadelen: voornamelijk voor B2B-doelgroepen.

Je denkt misschien: “Maar ik heb geen volgers op sociale media! Hoe ga ik geld verdienen?” Als je geen volgers hebt, is dit je kans om er een te bouwen. Dat gezegd hebbende, je hebt geen enorme aanhang nodig om geld te verdienen – je moet alleen het juiste publiek bereiken.

Veel affiliate marketeers verdienen hun inkomen volledig via sociale media. Een goed voorbeeld is Papery Thoughts, een YouTube-kanaal (naast andere sociale media-accounts) dat YouTube-video’s maakt over journaling.

Het kanaal genereert affiliate-verkopen via links naar producten in de videobeschrijving die de maker op het scherm gebruikt. Andere manieren om sociale media te gebruiken, zijn onder meer lid worden van Facebook-groepen in jouw niche en het beantwoorden van vragen, of het samenvoegen van antwoorden op relevante TikTok-video’s in je branche. De sleutel tot het opbouwen van een publiek is interactie, niet alleen mensen spammen met aanbiedingen van partners.

Stap 4 – Maak inhoud om vertrouwen op te bouwen

Het maakt niet uit welk(e) platform(en) je besluit te gebruiken voor je affiliate marketing, de volgende stap is om te beginnen met het creëren van content die vertrouwen opbouwt bij jouw doelgroep. In 2020 brachten internetgebruikers wereldwijd gemiddeld 145 minuten per dag door op sociale media. Wat houdt ons meer dan twee uur per dag online? Geweldige content.

Het opbouwen van een kennisbank kost tijd, dus het is een goed idee om vooruit te plannen en een contentkalender of -strategie te maken. Jouw agenda kan overzichten bevatten van het type content dat je op een bepaalde dag publiceert, zoals:

 • Tutorials
 • Vraag en antwoord
 • Productrecensies
 • How-to’s
 • Tips en trucs

Houd bij het bedenken van je contentstrategie ook rekening met een trefwoordstrategie, vooral voor YouTube SEO (als je YouTube als je platform kiest). Zelfs inhoud van hoge kwaliteit kan immers verloren gaan in de ruis als je deze niet optimaliseert voor zoekresultaten.

Met een beetje onderzoek kun je erachter komen welke zoekwoorden je moet gebruiken. Gebruik YouTube als voorbeeld en probeer te zoeken naar de kanalen van je concurrenten. Bekijk welke video’s het populairst zijn en let op de videotitel, beschrijving en tags die ze hebben gebruikt.

En vergeet natuurlijk niet om links naar jouw affiliate producten of diensten op te nemen en een disclaimer toe te voegen waarin wordt uitgelegd dat ze affiliate zijn.

Stap 5 – Groei je publiek

Terwijl je content maakt op je platform naar keuze, is het ook een goed idee om een ​​e-maillijst op te bouwen. Er zijn twee belangrijke redenen om dit te doen:

 1. Je bezit een lijst met contactpersonen, dus je hoeft niet afhankelijk te zijn van sociale-mediaplatforms om met jouw publiek te communiceren. Alle grote platforms hebben af ​​en toe problemen, dus als ze uitvallen, kun je altijd via e-mail contact opnemen met je publiek.
 2. Hoewel u bij sommige partnerprogramma’s geen partnerlinks in je e-mails kunt opnemen (waarbij het partnerprogramma van Amazon het belangrijkste is), kun je nog steeds links naar inhoud die je maakt met partnerlinks e-mailen – je stuurt verkeer naar al jouw content (denk aan een blog).

Het gebruik van je e-maillijst is een geweldige kans om nog meer waarde te delen met je publiek – en zo autoriteit op te bouwen in jouw niche-onderwerp. Enkele ideeën om je op weg te helpen met content voor je e-maillijst zijn:

 • Nieuws
 • Links naar nieuwe blogberichten
 • Interviewoverzichten of samenvattingen
 • Achter de schermen van je leven of bedrijf
 • Promotiedeals (af en toe)
 • Gratis digitale downloads

Als het gaat om het gratis opbouwen van een e-maillijst, zijn er tal van aanbieders van e-mailmarketingsoftware die gratis abonnementen aanbieden, waaronder Mailchimp of MailBlue. Probeer MailBlue een jaar gratis via deze link.

Als je eenmaal vertrouwen hebt opgebouwd bij een publiek, kun je beginnen met het promoten van partnerprogramma’s met hoge commissies. Deze programma’s bieden de mogelijkheid om 5-figure verkopen mogelijk te maken. Maar je moet vaak een gevestigde niche en invloed hebben om mensen aan te moedigen duurdere producten te kopen.

Start vandaag nog uw affiliate marketing bedrijf

Je hebt geen geld nodig om te starten met affiliate marketing met dit stappenplan. De enige investering die je maakt, is tijd!

Dus begin na te denken over welke niche je zou kunnen beginnen met bouwen, werken aan een passief inkomen en werken waar je maar wilt (of gewoon iets extra’s verdienen naast je baan). Wil je graag starten zonder dat je een KvK inschrijving (bedrijf) hebt? Dan kun je gemakkelijk via het affiliate partnerprogramma Linkpizza aanmelden.

Starten met affiliate marketing?

✓ Hoe jij snel en makkelijk online geld kunt verdienen met affiliate marketing

✓ Wat affiliate marketing precies inhoudt en hoe het werkt

✓ Hoe jij je kunt aanmelden bij een affiliate programma (en welke er zijn)

✓ How-to: unieke affiliate links genereren

✓ Strategieën om minimaal 3000+ euro commissies per maand te genereren 

✓ Incl. een compleet template om jouw links en conversie bij te houden

Wil jij graag starten met affiliate marketing? Dan is dit dé guide voor jou! Start vandaag nog en zie de resultaten vanzelf! >>>


Affiliate marketing starten zonder geld (FAQ)

Hoe start ik gratis een affiliate marketing bedrijf?

 • Zoek een niche
 • Kies een gratis partnerprogramma
 • Bepaal een verkeersbron
 • Maak content om vertrouwen op te bouwen
 • Vergroot je publiek

Hoe kan ik €100 per dag aan affiliate marketing verdienen?
Partners kunnen €100 per dag verdienen door meerdere partnerprogramma’s in hun content te promoten. Het gebeurt niet van de ene op de andere dag. Maar als je consequent waardevolle inhoud plaatst die jouw publiek goed informeert en helpt, kun je regelmatig affiliate commissies ontvangen.

Direct starten met passief inkomen genereren met affiliate marketing?

Wil je nu echt eens aan de slag gaan om succesvol te worden als vrouw en financieel vrij en onafhankelijk te worden?

Meld je dan een voor het Become Financially Free Membership! Je leert hier onder andere:

 • Hoe je je online bedrijf start én laat groeien
 • Hoe je passief inkomen kunt genereren met o.a. affiliate marketing en online producten
 • Marketingstrategieën om je core-offer op de lopende band te verkopen
 • Hoe je klanten loyaliteit opbouwt zodat je doorgroeit naar 10.000+ euro omzet per maand
 • Jaarlijks doorgroeien naar een ton en zelfs een miljoen omzet per jaar

Het Membership is slechts 14,95 euro per maand en geeft je toegang tot alles wat je moet weten over het online ondernemerschap en online geld verdienen. Start hier >>>