Ben jij geïnteresseerd in een duurzame inkomstenbron en wil je weten hoe je succesvol digitale producten kunt verkopen op Etsy? Ik heb inmiddels meerdere succesvolle shops opgezet en heel veel dingen uitgetest, waardoor ik precies weet wat wel en niet werkt op Etsy. Ik ga hieronder de belangrijkste dingen met je delen, zodat jij ook met succes jouw eigen digitale producten kunt verkopen.

Stap 1: Doe onderzoek met eRank

Voordat je begint met het maken van digitale producten, is het essentieel om te weten waar vraag naar is. Gelukkig hebben we eRank, een handige tool waarmee je kunt zien welke digitale producten veel worden gezocht, maar waar nog weinig concurrentie voor is. Neem de tijd om te onderzoeken welke niches op dit moment populair zijn. Misschien zijn het printbare planners, digitale kunstwerken of templates. Kijk ook bij het kopje “trends” en laat je inspireren. Gebruik al deze inzichten om je eigen unieke producten te creëren.

Hoe maak je je eigen digitale producten?

Je hoeft niet creatief te zijn als je digitale producten wil gaan maken, je komt namelijk een heel eind met Canva. Hierin vind je sjablonen die je kunt gebruiken als basis en die je daarna zelf verder kunt designen. Let er wel op dat je de gratis elementen gebruikt en niet de PRO varianten. Deze mag je niet gebruiken in producten die verkocht worden, óf je moet ze aanpassen.

Wil je het jezelf nóg makkelijker maken? Dan kun je PLR producten gebruiken, PLR staat voor Private Label Rights. Een PLR product is een digitaal product die jij na aankoop mag doorverkopen als eigen product. Bij aankoop krijg je namelijk een licentie die jou dit recht geeft. Je mag ze alleen niet zo één op één doorverkopen, je moet er wel wat aanpassingen in maken. Dit kan een minimale aanpassing zijn, bijvoorbeeld door het lettertype te veranderen of de kleuren te veranderen. Maar je mag natuurlijk ook grote aanpassingen doen.

Stap 2: Optimaliseer je Etsy shop met SEO

Nu je weet welke producten je gaat aanbieden, is het tijd om ervoor te zorgen dat je shop goed vindbaar is op Etsy. Het is dus belangrijk om je shop te optimaliseren met SEO (Search Engine Optimization). Gebruik relevante zoekwoorden in je producttitels, beschrijvingen en tags, zodat potentiële klanten je gemakkelijk kunnen vinden wanneer ze zoeken naar producten zoals die van jou. Vergeet niet om je shopnaam en de secties van je winkel ook te optimaliseren voor zoekmachines.

Verkopen op Etsy is een lucratieve business, maar je moet wel weten hoe je dit het beste kunt aanpakken. Daarom adviseer ik zeker om de Etsy Academy te volgen, hierin leer je namelijk stap voor stap wat je moet doen. >>Start direct met de Etsy Academy.

Stap 3: Kies voor een niche als je succesvol digitale producten op Etsy wil verkopen

Hoewel het verleidelijk kan zijn om een breed assortiment aan producten aan te bieden, is het vaak effectiever om je te richten op een specifieke niche. Door je te specialiseren in een bepaald type digitale product, zoals Notion templates of games voor babyshowers, kun je jezelf onderscheiden van de concurrentie en een loyale klantenkring opbouwen. Juist omdat klanten gericht zoeken naar dit soort producten, komen ze sneller uit bij een niche gerelateerde shop in plaats van een hele uitgebreide shop.

Stap 4: Investeer tijd in goede mockups

Naast mooie digitale producten aanbieden, is de presentatie net zo belangrijk als het product zelf. Zorg ervoor dat je producten van hoge kwaliteit zijn en presenteer ze op een aantrekkelijke manier in je Etsy-shop. Denk aan duidelijke en aantrekkelijke voorbeeldafbeeldingen, gedetailleerde beschrijvingen en eventueel voorbeeldbestanden om potentiële kopers een voorproefje te geven van wat ze kunnen verwachten. Een professionele uitstraling kan het vertrouwen van klanten vergroten en de kans op verkoop vergroten. In onze shop kun je mockups vinden die je kunt aanpassen met jouw afbeeldingen erin.

Stap 5: Wees actief en benaderbaar voor je klanten

Last but not least, blijf actief en betrokken bij je Etsy-community. Beantwoord vragen van klanten snel en vriendelijk en deel regelmatig updates over nieuwe producten of aanbiedingen. Door een positieve en betrokken houding te tonen, bouw je een loyale klantenkring op én ontvang je positieve reviews. Die positieve reviews dragen weer bij aan een betere vindbaarheid op Etsy én voor meer vertrouwen bij nieuwe potentiële klanten.

Wil jij naast digitale producten ook over andere verdienmodellen leren? Meld je dan aan voor het Become Financial Free membership.

BFF membership