Wil je wat extra geld verdienen? Dan klinkt 5.000 euro extra per maand je vast als muziek in de oren. Misschien droom je ervan om uiteindelijk niet meer in loondienst te hoeven werken of wil je gewoon wat bijverdienen naast je werk. Wat je reden ook is, Etsy kan je helpen om die dromen waar te maken. Met de juiste aanpak kun je wel 5.000 euro extra verdienen op Etsy. Ben je nieuwsgierig geworden? Lees dan vooral verder.

Hoe werkt verkopen op Etsy, allereerst: ken je doelgroep

Voordat je heel enthousiast begint met het vullen van je Etsy shop, is het essentieel om je doelgroep te begrijpen. Wat willen ze? Waar zoeken ze naar? Door zoekwoordenonderzoek te doen, kun je ontdekken waar jouw potentiële klanten naar op zoek zijn en welke trends er spelen in jouw niche. Je kunt hiervoor eRank gebruiken. Je ziet hier ook direct welk zoekvolume jouw keywords hebben. Het is belangrijk dat je keywords gebruikt waar niet teveel concurrentie op zit, anders duurt het een stuk langer voordat jouw Etsy shop van de grond komt.

Kies een specifieke niche

Etsy is een grote marktplaats waar veel bezoekers komen, dus het is belangrijk om op te vallen. Kies een specifieke niche waarin je op kunt vallen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan de wedding niche, waar je je kunt richten op uitnodigingen voor een bruiloft. Of richt je op ondernemers en bied Notion Templates of WordPress templates aan. Het maakt niet zoveel uit welke niche je kiest, als je maar zeker weet dat er voldoende zoekvolume in die niche zit én niet teveel concurrentie.

Maak eerst je listings voordat je Etsy shop opengaat

Voordat je je Etsy shop opent, is het belangrijk om eerst meerdere listings (producten) aan te maken. Dit doe je zodat je meteen een gevulde shop opent, waardoor het aantrekkelijker is voor klanten. Als jij maar één of twee listings in je shop hebt staan, is het lastig om snel te groeien. Wees dit dus voor en maak eerst de listings. Je kunt hiervoor de digitale producten gebruiken uit mijn PLR Library. Je hoeft het alleen maar te downloaden naar jouw Canva omgeving, aan te passen en het is ready voor de verkoop. Dit scheelt je enorm veel tijd en daardoor kun je sneller groeien naar een mooie omzet per maand.

plr library

Gebruik een slimme keywordstrategie

Nu je weet wat je doelgroep wil en in welke niche je een Etsy shop gaat openen, is het tijd om een slimme keywordstrategie toe te passen. Gebruik relevante zoekwoorden in je producttitels, beschrijvingen en tags. Dit helpt je niet alleen om beter gevonden te worden in de zoekresultaten van Etsy, maar ook in zoekmachines zoals Google. Dankzij zoekwoorden kun je je zichtbaarheid verbeteren en meer bezoekers naar jouw shop krijgen. En dit leidt uiteindelijk natuurlijk naar die 5.000 euro extra per maand!

Jouw Etsy shop optimaliseren

Naast het gebruik van keywords, is het optimaliseren van je Etsy shop belangrijk. Zorg ervoor dat de naam van je shop en beschrijving relevant zijn voor je niche en dat je een duidelijke en aantrekkelijke banner en profielfoto hebt. Hoe professioneler en aantrekkelijker je winkel eruitziet, hoe meer vertrouwen potentiële klanten zullen hebben om bij jou te kopen.

Verkopen op Etsy is niet moeilijk

Verkopen op Etsy is een super leuke manier om wat extra geld te verdienen, of zelfs een fulltime inkomen te genereren als je er serieus mee aan de slag gaat. Door je te richten op je doelgroep, een specifieke niche te kiezen, een slimme keywordstrategie toe te passen en je winkel te optimaliseren, kun je van jouw Etsy shop een succes maken. Verkopen op Etsy is namelijk echt niet moeilijk. Vind je het fijn om dit stap voor stap te doen met mijn kennis? Dan is de Etsy Academy echt iets voor jou.