Etsy wordt steeds populairder en je ziet dat met name de digitale producten in een stroomversnelling zijn gekomen op dit platform. Maar wat is Etsy nu precies en nog belangrijker: hoe werkt het? In deze blog ga ik je dat uitleggen.

Wat is Etsy?

Etsy is een platform -een soort Marktplaats- voor allerlei zelfgemaakte producten. Jaren terug was het voornamelijk populair om er zelfgemaakte sieraden te verkopen, gehaakte knuffels en andere zelfgemaakte spullen. Tegenwoordig worden hier steeds meer digitale producten op aangeboden – en gekocht.

Welke producten kun je zoal verkopen op Etsy?

Er zijn veel verschillende producten die je kunt verkopen op Etsy. Denk bijvoorbeeld aan printables, trackers, Notion templates en e-book templates.

Het grootste voordeel is dat je deze producten maar één keer hoeft te maken en vervolgens kun je deze eindeloos blijven verkopen.

Heb je zelf geen design skills en wil je het jezelf zo makkelijk mogelijk maken? Dan is de PLR Library écht iets voor jou. Hierin worden maandelijks digitale producten in toegevoegd die jij kunt gebruiken. Je hoeft ze alleen maar een beetje aan te passen en dan zijn ze ready voor de verkoop.

PLR Library

Wat maakt Etsy zo bijzonder?

Etsy onderscheidt zich echt door het type aanbod. Het platform heeft een gemeenschapsgerichte sfeer waar niet alleen plek is om te shoppen, maar ook om jouw eigen creativiteit te delen en hieraan te verdienen.

Daarnaast is Etsy internationaal actief, waardoor je binnen no time de hele wereld kunt bereiken met jouw digitale producten.

Hoe start je op Etsy?

1. Doe onderzoek naar een niche

Doe, voordat je een Etsy shop opent, goed onderzoek naar verschillende niches. Je wil namelijk producten aanbieden waar wél op gezocht wordt, maar waar weinig concurrentie op zit. Als beginnende shop is het namelijk moeilijk om te concurreren met grote shops. Analyseer andere shops: welke producten bieden ze aan, welke keywords gebruiken ze. Dit zijn allemaal zaken waar je je in moet verdiepen.

2. Maak een account

Jouw grote Etsy avontuur kan nu beginnen. Maak een account aan op Etsy.

3. Open jouw shop

Zorg ervoor dat je bij het openen van jouw Etsy shop, direct meerdere listings kunt toevoegen. Een listing is een product. Een shop met maar één of twee producten gaat over het algemeen niet snel lopen. Dus maak van tevoren meerdere producten, bijvoorbeeld met behulp van de PLR Library. Op die manier hoef je er minder tijd in te investeren.

4. Maak verleidelijke product beschrijvingen

Beschrijf je digitale producten tot in de detail. Leg uit hoe jouw planners, templates en uitnodigingen het leven van je klanten kunnen verrijken. Voeg aantrekkelijke afbeeldingen (mock-ups) toe om je producten uit te lichten. Verwerk keywords in de product beschrijvingen.

5. Prijzen

Doe onderzoek op Etsy naar de prijzen van soortgelijke producten, dan weet je welke prijzen jij ook kunt hanteren.

6. Verzending

Hier komt het mooie van digitale producten: geen zorgen over verzending! Digitale producten worden direct na aankoop naar de koper verzonden, waardoor je wereldwijd kunt verkopen zonder gedoe met fysieke verzending.

Waarom zou je digitale producten verkopen op Etsy?

Er zijn meerdere voordelen te benoemen over het verkopen van Etsy:

  • Etsy is internationaal actief en daar kun jij van profiteren! In tegenstelling tot een eigen webshop, kun je via Etsy héél veel mensen bereiken.
  • Etsy is een geverifieerd verkoopsysteem. Dat heeft als voordeel dat je zelf geen geregistreerd handelaar hoeft te zijn.
  • Etsy is erg gebruiksvriendelijk.
  • Flexibiliteit. Als digitale productverkoper heb je de vrijheid om te werken waar en wanneer je wilt. Het is een geweldige manier om je creatieve passie om te zetten in een flexibele onderneming.

Haal alles uit Etsy

Lijkt dit verdienmodel jou ook zo leuk? Ga dan all-in en volg de Etsy Academy. In deze academie leer je een niche kiezen, jouw Etsy shop optimaliseren en je leert dé succesformule om binnen no time sales te genereren. Daarnaast leer je ook nog marketingstrategieën om jouw shop hoger te laten scoren.

Blijf niet achter en start met verkopen!

Etsy biedt de mogelijkheid om lekker anoniem, vanuit huis extra geld te verdienen. Dus blijf niet achter en begin jouw Etsy shop! Doe onderzoek naar de verschillende niches en start. Over een tijdje ben je blij dat je bent begonnen.