Wil jij graag starten met je eigen blog of ben jij nieuwsgierig wat een blogger nu verdient (per maand)? In deze blog vertel ik je alles over de verdiensten van een blogger en hoe deze verdienmodellen er nu precies uit zien. Spoiler alert: om geld te kunnen verdienen als blogger is het belangrijk dat jij hetgeen doet waar jij gelukkig van wordt. Veel mensen starten een blog om het ‘grote geld te vangen’, maar houden dit niet lang vol. Om als blogger geld te kunnen verdienen is consistentie onwijs belangrijk. Lees vooral verder wat een blogger nu precies verdient per maand en hóe.

Hoe verdient een blogger geld?

Om tot concrete cijfers te komen van de verdiensten van een blogger per maand, is het belangrijk om eerst in te zoomen hoe een blogger nu precies hun geld verdient. Er zijn verschillende verdienmodellen van een blogger (lees hier de uitgebreide versie van de verdienmodellen van een blogger). De verdienmodellen zijn als volgt:

Zoals je ziet kan een blogger op verschillende manieren geld verdienen en zijn er verschillende inkomstenstromen. Het is dus afhankelijk van de verdiensten per maand welke en hoeveel verdienmodellen worden geïntegreerd in de blog. Zo zie ik heel veel bloggers geld mislopen, omdat ze geen (of weinig) verdienmodellen hebben toegevoegd.

Wil jij graag weten hoe je als blogger geld kunt verdienen en de verdienmodellen goed toevoegt in jouw bedrijf? Word lid van het Become Financially Free Membership voor slechts 14,95 euro per maand!

Wat verdient een blogger per maand?

Zoals ik al noemde, is het afhankelijk van de verdienmodellen die een blogger wel of niet heeft toegevoegd. De verdiensten zijn ook gebaseerd op het aantal unieke bezoekers en bereik van een blog. Een blog met een groter bereik zal op de lange termijn meer inkomsten hebben dan een blog met een klein bereik. Daarom is het belangrijk dat als je een blog gaat starten om de focus te leggen op goede kwalitatieve content waardoor jij hoog gaat scoren in Google.

Ook is het aan te raden om je eigen domein te maken en niet via WordPress of een ander gratis tool een website start. Je eigen domein heeft namelijk een hoge waarde om goed gevonden te worden op Google.

Op de bovenste banner kun jij tegen een goedkope tarief al jouw eigen domeinnaam aanmaken en website bouwen. Dit is aan te raden als je serieus geld wil gaan verdienen met je blog. Het is dus belangrijk om een eigen domein (website) te hebben en vervolgens te werken aan je bereik. Ga dus aan de slag met je content. Als je minimaal 20.000 unieke bezoekers per maand hebt, zien de inkomsten per verdienmodel er ongeveer zo uit:

1. Samenwerkingen met bedrijven (1000-2000 euro per maand)

Met 20.000 unieke bezoekers per maand voor jouw blog, kun je tussen de 1.000 – 2.000 euro verdienen per samenwerking. De samenwerking kan er als volgt uit zien: jij schrijft een blog (advertorial) over een bepaald product of dienst en promoot dit vervolgens ook op jouw social media. Dit kan gaan om eenmalige post, of een aantal posts.

Als jij een aantal samenwerkingen hebt per maand, kan dit bedrag dus mooi oplopen. Wil je graag weten hoe je samenwerkingen kunt binnenhalen en jouw unieke bezoekers per maand kunt verhogen naar 20.000 per maand? In mijn Become Financially Free Membership leg ik je dit stap voor stap uit.

2. Affiliate marketing (600-1000 euro per maand)

Met affiliate marketing kun je makkelijk en snel geld verdienen met je blog (lees hier mijn stappenplan hoe affiliate marketing werkt). Je meld je aan bij verschillende affiliate programma’s en promoot als het ware hun producten of diensten. Bol.com heeft bijvoorbeeld een affiliate programma waardoor jij alles kunt promoten van Bol.com en hier een commissie over ontvangt. Het is wel belangrijk dat jij producten of diensten aanbiedt die passen bij jouw blog. Als jij bijvoorbeeld schrijft over het moederschap, is het raar als er plotseling links naar producten of diensten worden toegevoegd over auto’s of tuinieren.

Maak altijd gebruik van affiliate links in jouw blogs. Op de korte termijn zal het niet veel opleveren, maar als jij straks 100+ artikelen online hebt staan en elk artikel bevat affiliate links, kunnen de verdiensten al hoog oplopen. Zo verdiende ik met mijn blog tussen de 600-1000 euro per maand met affiliate marketing.

3. Advertenties (200-500 euro per maand)

Met Google Adsense kun jij advertenties plaatsen in jouw artikelen. Er zijn twee soorten advertenties:

  • CPC/PPC Ads: Cost-per-click-advertenties (ook wel pay-per-click genoemd) zijn meestal banners die je in jouw artikelen of zijbalk plaatst. Elke keer dat een lezer op de advertentie klikt, wordt je voor die klik betaald.
  • CPM Ads: CPM-advertenties, of ‘kosten per 1.000 vertoningen’, zijn advertenties die jou een vast bedrag betalen op basis van het aantal mensen dat jouw advertentie bekijkt.

Met advertenties kun je makkelijk geld verdienen. Dit is ook geheel passief! Plaats advertenties in jouw artikelen. Op het begin zul je merken dat het nog niet veel oplevert. Maar als jouw blogs hoog gaan scoren in Google en er ook meer bezoekers op jouw blog komen, zul je merken dat de inkomsten van advertenties gaan stijgen. Zo verdiende ik in een maand makkelijk 300 euro met mijn blog door alleen advertenties.

4. Verkoop van digitale producten en diensten (1200 euro per maand)

Afhankelijk van jouw producten en diensten en de prijs hiervan, kun je makkelijk 1000 euro verdienen. Ik verkocht via mijn blog bijvoorbeeld een planner en e-books. Deze prijzen lagen tussen de 39-49 euro per product. Dit leverde mij maandelijks ongeveer 1200 euro op. Het is belangrijk dat je een product ontwerpt dat ook aansluit op jouw blog. Zo blogde ik over het ketogeen dieet en verkocht ik hierbij een Keto Guide (e-book) van 49,99 euro. Alle bezoekers die bij mijn blog kwamen over het ketogeen dieet wilde hiermee aan de slag en kochten dus ook sneller mijn e-book.

Maak dus een product dat aansluit bij jouw doelgroep en zorg ervoor dat het product ook daadwerkelijk een oplossing biedt! Zo wist dat de bezoekers bijvoorbeeld graag wilde afvallen en wilde starten met het ketogeen dieet. Mijn e-book bevatte een 12-weken voedingsplan en alle informatie die ze nodig hebben inclusief recepten. Ik loste gelijk alle ‘problemen’ op: afvallen, inspiratie voor recepten en een voedingsplan zonder dat ze nog meer informatie hoefde op te zoeken.

5. Membership (800 euro per maand)

Als je een blog hebt, kun je ervoor kiezen om enkele artikelen alleen te maken voor members. Dit zie je de huidige nieuwssites ook doen (zoals Nu.nl of de Telegraaf). Sommige artikelen kun je alleen lezen tegen een betaling per maand. Dit is een makkelijk verdienmodel en geeft je ook meer consistentie in jouw inkomsten. Zo had ik voor mijn keto blog een membership waarbij de memberships toegang hadden tot meer recepten, weekschema’s, blogs en video’s voor 9,99 euro per maand. Dit leverde mij destijds 800 euro per maand op.

Zoals je kunt zien is het heel erg afhankelijk van de verdienmodellen en het bereik dat je hebt als blogger. Een blogger die al een groot bereik heeft opgebouwd, kan makkelijker rondkomen van haar/zijn blog dan een blogger die net begint. Consistentie is heel belangrijk. Naast consistentie is het ook belangrijk om te weten hoe je nu precies deze verdienmodellen implementeert in jouw blog. Start al zo snel mogelijk met het toevoegen van verdienmodellen. Het is jammer als je bijvoorbeeld al 100+ artikelen hebt geschreven en je maakt geen gebruik van affiliate links of advertenties. Dat is jammer.

Wil je starten met geld verdienen met je blog? Word dan lid van het Become Financially Free Membership. In dit membership laat ik je stap voor stap zien hoe je jouw eigen website bouwt, goede artikelen schrijft waardoor je hoog scoort in Google, hoe je aan samenwerkingen komt en hoe je nu het affiliate- en advertentiemodel toevoegt in je blogs.