Je ziet het wellicht steeds vaker voorbij komen: PLR producten. PLR staat voor “Private Label Rights,” en het opent een mega-deur naar creatieve vrijheid voor mensen én bedrijven. Laten we eens kijken wat zo’n PLR product nou eigenlijk is en hoe je hier zelf een mooi (en passief) inkomen mee kunt opbouwen.

Wat is een PLR Product?

Een PLR Product is dus eigenlijk gewoon simpelweg een (digitaal) product die jij mag doorverkopen als je eigen product. Heel handig dus als je graag een passief inkomen wilt opbouwen met digitale producten, maar zelf geen tijd of grafische skills hebt om digitale producten te ontwerpen. Denk bijvoorbeeld aan: planners, templates voor social media, ebook templates, uitnodigingen, digitale wall art, journals, enzovoort. Bij het kopen van een PLR product ontvang je een licentie waarmee je dus volledig over de rechten bezit van het product. Het is wel noodzakelijk om een PLR product aan te passen alvorens je deze verkoopt. Je mag deze nooit in de originele staat verkopen zoals je deze hebt gekocht, maar er moet altijd een aanpassing komen. Denk bijvoorbeeld aan het veranderen van het lettertype, de kleuren of de afbeeldingen. Al met al kun je binnen 10 minuten een compleet ander digitaal product hebben!

Een passief inkomen opbouwen met PLR producten

Hoe kun je nu met PLR producten een passief inkomen opbouwen? Het is eigenlijk heel simpel! Je kunt PLR producten kopen in verschillende shops. Let wel op dat je echt een PLR product koopt en dat hier een licentie bij zit om door te verkopen. Er worden veel templates verkocht, maar deze zijn niet bedoeld om door te verkopen als template! Op Etsy zijn er ontzettend veel PLR producten te vinden. Maar let op: veel van deze grote Etsy shops hebben een immens groot bereik waardoor het dus best kan zijn dat je vaak dezelfde producten tegenkomt. Wij verkopen momenteel ook PLR producten in onze webshop en deze verkopen we alleen aan de Nederlandse markt. De kans is dus erg klein dat je deze PLR producten elders tegenkomt.

Maar hoe bouw je nu succesvol een passief inkomen op met PLR producten?

Stap 1: Maak een account aan op eRank

Je kunt een eRank account maken voor slechts 5 dollar per maand en hier kun je zoekwoorden onderzoek doen naar welke digitale producten het beste verkopen op o.a. Etsy en Amazon. Het is belangrijk dat je kijkt naar zoekwoorden met een hoog zoekvolume en een lage concurrentie om op deze manier te kunnen scoren met jouw producten. De producten in onze webshop bevatten alleen producten met een hoog zoekvolume en lage concurrentie.

Je kunt starten in de zoekbalk om te zoeken naar ‘Planner’ of ‘Templates’. Dan worden er suggesties gegeven en kun je zien hoevaak er wordt gezocht en hoe hoog de concurrentie is. Ik zag dat de ADHD Planner een hoog zoekvolume heeft en een lage concurrentie. Klik vervolgens op het zoekwoord en daar vind je meer suggesties. Zo kwam ik terecht bij onder staand keyword. De maandelijkse zoekvolume is hoog en de concurrentie is laag.

Het is dus interessant om te zoeken naar PLR producten van ADHD planners voor volwassenen. In onze shop vind je een ADHD Planner for adults. Deze kun je dan aanpassen naar je eigen smaak. Je kunt de kleuren veranderen, de lettertype en/of afbeeldingen. De basis staat er in ieder geval al.

Stap 2: Open een shop

Het is handig om bijvoorbeeld een lijst te maken met allerlei planners met een hoog zoekvolume en lage concurrentie en op basis hiervan PLR producten te kopen. Waarom? Met een hoog zoekvolume en lage concurrentie kun je namelijk veel sneller sales maken! Het is niet interessant om alleen maar te focussen op producten die veel verkocht en aangeboden worden.

Je kunt bijvoorbeeld een shop openen op Etsy, Amazon of een eigen webshop. Het is interessant om een Pinterest kanaal te openen dat verkeer kan leiden naar je eigen shop. Op Etsy kun je bijvoorbeeld een shop starten in planners. Je kunt dan PLR planners kopen en deze vervolgens verkopen in je Etsy shop. Je kunt dus 20 PLR planners kopen en dit direct bewerken en in je shop aanbieden. Dan heb je al direct 20 planners te koop, zonder dat je hier zelf mee aan de slag hoefde te gaan van begin!

PLR producten zijn dus een manier om heel snel een passief inkomen te genereren. Let wel op dat als je een Etsy shop opent er veel meer bij komt kijken om je producten ook goed vindbaar te maken. Hoe je dat doet leer je in de Etsy Academy. Hier staat een compleet stappenplan hoe je een Etsy shop opent, je producten succesvol toevoegt en hoe je binnen 6 weken al (organisch!) je eerste sales kunt binnenhalen.

Stap 3: Sit back and relax!

Het klinkt een beetje gek en misschien ongeloofwaardig: maar met PLR producten kun je immens snel een passief inkomen opbouwen. Doe onderzoek op eRank, open je shop, koop PLR producten in en bewerk deze en verkoop deze als je eigen producten. Je kunt binnen een maand al een gevulde (Etsy) shop hebben met onwijs veel prachtige producten zonder dat je hier al te veel tijd aan kwijt bent!

Zelf PLR producten maken en verkopen

Een andere optie om een passief inkomen op te bouwen met PLR producten is natuurlijk om zélf PLR producten te verkopen. Ben je grafisch goed aangelegd en vind je het leuk om creatief bezig te zijn? Start dan je eigen (Etsy) shop in PLR / Resell producten. Maak bijvoorbeeld eBook templates, planners, journals, uitnodigingen etc. die mensen vervolgens kunnen kopen om zelf door te kunnen verkopen.

Een goede business als je het mij vraagt als je al enorm creatief bent aangelegd. Ook hier is het natuurlijk belangrijk om je PLR producten goed te kunnen verkopen op Etsy op een organische manier zodat je er een passief inkomen mee opbouwt. Ik raad je dus ook zeker aan om de Etsy Academy te volgen waarin je stapsgewijs leert hoe jij binnen no-time jouw producten kunt verkopen! Start direct met de Etsy Academy.

Let wel op dat als je PLR producten verkoopt, dat je bij elk PLR product een licentie toevoegt. Dit kan simpelweg een PDF zijn waarin je toestemming geeft dat deze PLR product wordt voorverkocht met als voorwaarden dat deze aangepast moet worden. Geef hier ook duidelijk aan dat jouw PLR product niet mag worden doorverkocht als een PLR product en dat er dus een minimale wijziging moet zijn aan het product alvorens deze wordt doorverkocht.

Starten met passief inkomen?

Wil je graag starten met passief inkomen en alles leren over het verkopen van digitale producten via o.a. Etsy? Of hoe je succesvol geld kunt verdienen met Print-On-Demand producten en affiliate marketing? Word dan nu slechts v.a. € 14,95 euro per maand lid van het Become Financially Free Membership. Het #1 membership van Nederland waarin jij alles leert over het opbouwen van een online passief inkomen. Start direct >>>